این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۸، شماره ۱۸، صفحات ۳۸-۴۶
عنوان فارسی
تأثیر نوع عملآوری خوراک و آنزیم فیتاز بر عملکرد و قابلیت هضم فسفر درجوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش بهمنظور بررسی تأثیر نوع عمل آوری خوراک و نوع آنزیم فیتاز بر عملکرد، درصد خاکستر، کلسیم و فسفر استخوان درشت نی، خاکستر استخوان پنجه پا و قابلیت هضم فسفر در جوجههای گوشتی انجام گرفت. در این مطالعه از420 قطعه جوجه گوشتی راس 308 دریک آزمایش فاکتوریل3×2 با دو روش عملآوری خوراک (پلت و آردی) و 3 گروه آنزیمی: (کنترل منفی، ناتافوس با منشأ قارچ آسپرژیلوس نیجر و مریفاز با منشأ باکتری ای.کلای) درقالب طرح کاملا تصادفی استفاده شد. طول دوره آزمایش 42 روز و سطح مورد استفاده از آنزیم در جیرههای آزمایشی 500 واحد بود. نتایج نشان داد، عملآوری پلت باعث افزایش معنیدار (05/0>P) میانگین مصرف خوراک روزانه، میانگین وزن بدن و بهبود معنیدار (05/0>P) ضریب تبدیل غذایی در تمام دوره های پرورش شد. مریفاز میانگین مصرف خوراک روزانه را در کل دوره آزمایش و وزن بدن (21 و 42 روزگی) را نسبت به آنزیم ناتافوس افزایش داد (05/0>P). عملآوری پلت باعث کاهش خاکستر استخوان درشت نی (42 روزگی) شد، درحالیکه درصد کلسیم خاکستر استخوان درشت نی را افزایش داد (05/0>P). مریفاز، خاکستر استخوان پنجه پا (21 روزگی) را نسبت به گروه کنترل افزایش داد (05/0>P)، درحالیکه بین مریفاز و ناتافوس اختلاف معنیداری وجود نداشت. مریفاز سبب افزایش قابلیت هضم مدفوعی فسفر (21 روزگی) نسبت به کنترل و همچنین افزایش قابلیت هضم ایلئومی فسفر (42 روزگی) در مقایسه با گروه کنترل و گروه ناتافوس شد (05/0>P). تأثیر نوع آنزیم بر خاکستر استخوان درشتنی، درصد کلسیم خاکستر استخوان درشت نی و خاکستر استخوان پنجه پا (42 روزگی) معنیدار نبود. به طورکلی پلت باعث بهبود صفات مربوط به عملکرد و افزایش کلسیم خاکستر درشت نی (42 روزگی) شد. مریفاز باعث افزایش خاکستر پنجه (21 روزگی) نسبت به گروه کنترل شد. مریفاز باعث افزایش قابلیت هضم مدفوعی نسبت به گروه کنترل و افزایش قابلیت هضم ایلئومی فسفر نسبت به گروه کنترل و گروه مصرفکننده آنزیم ناتافوس شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عمل آوری، فیتاز، عملکرد، قابلیت هضم، جوجه گوشتی
عنوان انگلیسی
The Effects of Processing and Phytase on Performance and Phosphorus Digestibility in Broilers
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to study the effect of type of feed processing and type of phytase enzyme on growth performance, calcium, phosphorus tibia and toe ash ,fecal and ileal digestibility of phosphorus in broiler chickens. A total of 420 broiler chicks (Ross 308) were used in a completely random design in the a 2×3 factorial arrangement using two processing methods (pellet and mash) and three groups of enzyme (negative control, natuphos (Aspergillus niger) and Meriphase (E.coli). The experiment lasted up to 42 days of age. Levels of enzymes used in the experiment were 500FTU kg-1. The results showed that pelleting diet significantly increase the average daily feed intake, body weight and significantly improved feed conversion ratio (P< 0.05) in all of growing periods. Meriphase increased the average daily feed intake (0 to 42 days) and body weight (21, 42 days) compared to natuphos (P< 0.05). Pellet processing caused the reduction of tibia ash percent (42 days of old) and increase in calcium level in tibia ash (P< 0.05). Meriphase increased, toe ash (21 days) compared to the control group (P< 0.05). whereas there was no significant difference between the Meriphase and Natuphos. Meriphase increased digestibility of fecal phosphorus compared to control also increased the digestibility of ileal phosphorus compared with the control group and Natuphos (P< 0.05).The effect of enzymes on the tibia ash, calcium tibia ash and toe ash (42 days) was not significant. In general, pellet improved the performance and increased calcium tibia ash of broilers (42 days). Meriphase increased toe ash (21 days) compared to the control group. Meriphase increased digestibility of fecal phosphorus compared to control and increased digestibility of ileal phosphorus compared to the control and Natuphos groups.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Broiler, Digestibility, Processing, Phytase, Performance
نویسندگان مقاله
نیلوفر گودرزی | niloofar goodarzi
عباسعلی قیصری | abbas ali gheisari
مجید طغیانی | majid toghyani
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-270&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات