این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۸، شماره ۱۸، صفحات ۵۷-۶۵

عنوان فارسی اثرات به کار گیری ترکیبی از اسید‌های آلی بر عملکرد، فراسنجه های بیوشیمیایی و ریخت شناسی روده کوچک در انتهای دوره تولید بلدرچین ژاپنی تخم گذار
چکیده فارسی مقاله    این آزمایش جهت بررسی اثرات استفاده از ترکیب اسید­­­­های ­آلی بر عملکرد، فراسنجه­های خونی، ریخت­شناسی روده و کیفیت داخلی تخم بلدرچین ژاپنی تخم­گذار در قالب طرح کاملا تصادفی با 225 قطعه بلدرچین ژاپنی تخم­گذار در دو بازه زمانی 37-39 و 40-42 هفتگی در 3 گروه آزمایشی با 5 تکرار و 15 قطعه بلدرچین ژاپنی در هر تکرار انجام گرفت. گروه­های آزمایشی شامل گروه اول به­عنوان شاهد که دریافت­کننده جیره پایه و گروه دوم و سوم علاوه بر جیره پایه به ترتیب، 04/0 درصد آنتی­بیوتیک باسیتراسین دی متیل سالیسیلات به­عنوان محرک رشد و 1/0 درصد ترکیبی از اسیدهای آلی در جیره دریافت کرده­اند. نتایج نشان داد که استفاده از ترکیب اسیدهای آلی سبب افزایش معنی­داری در مصرف خوراک، وزن و تولید تخم و درصد پوسته تخم ­بلدرچین در مقایسه با گروه شاهد گردید است. همچنین افزایش ارتفاع ویلی­های روده­ای در گروه دریافت کننده مکمل اسید آلی و افزایش تعداد سلول­های گابلت و عمق کریپت­های روده­ای در گروه شاهد مشاهده گردید. کمترین میزان غلظت کلسیم، لیپوپروتئین با چگالی بالا و آلکالین فسفاتاز سرم، ضریب تبدیل خوراک و واحد هاو در گروه دریافت کننده مکمل اسید­های آلی مشاهده گردید. غلظت گلوکز، پروتئین تام، فسفر و آسپارتات آمینو­ترانسفراز سرم تحت تاثیر گروه­های آزمایشی قرار نگرفت بر اساس نتایج مطالعه حاضر، استفاده از ترکیب اسیدهای آلی به­عنوان جایگزین مناسبی برای آنتی­بیوتیک محرک رشد در بلدرچین ژاپنی تخم­گذار پیشنهاد می­گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسید آلی، بلدرچین ژاپنی تخم گذار، عملکرد، صفات کیفی تخم

عنوان انگلیسی Effect of using Organic Acids Combination on Performance, Production Traits, Biochemical Parameters and Ileal Morphology at the End of Production Phase of Layer Japanese Quails
چکیده انگلیسی مقاله The present study was conducted to evaluate the efficacy of organic acids combination on performance, blood biochemical parameters, intestinal morphology and internal egg quality parameters of layer Japanese quails in completely randomized design manner using 225 layer quails in 3 treatments, 5 replicates and 15 quails in each replicate, reared for two periods of 3 weeks each (37-39 and 40-42 weeks). Treatments were: 1) control; 2) basal diet with 0.04% AGP (bacitracin dimethyl salicylate) and 3) basal diet with 0.01% of organic acids combination. Results showed that feed consumption, egg production, egg weight and egg shell percentage were increased significantly compared to the control group by incorporating organic acids combination into the diet. Also significant increase the intestinal villus height, number of goblet cells and intestinal crypt depth were observed in the organic acids supplemented group. The lowest concentration of calcium, high-density lipoprotein, serum levels of alkaline phosphatase, feed conversion ratio and Haugh unit scores were found in organic acids fed quails. Glucose, total protein, phosphorus and serum aspartate aminotransferase values were not affected significantly by the experimental groups. Based on the results of this study, application of organic acids combination as a viable alternative to antibiotic growth promoters can be recommended in layer Japanese quails egg.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله میلاد منافی | milad manafi


مهدی هدایتی | mahdi hedayati



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-272&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات