این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۸، شماره ۱۸، صفحات ۷۶-۸۲
عنوان فارسی
فرمولاسیون جدید رقیق کننده انجماد اسپرم گاو توسط سطوح مختلف زرده تخم مرغ و سدیم دودسیل سولفات
چکیده فارسی مقاله
ساختارهای بیوشیمیایی و آناتومیکی سلول اسپرم طی فرآیند انجماد اسپرم تحت تأثیر قرار میگیرند. لذا استفاده از مواد محافظ انجمادی در محیط انجماد، ضروریترین بخش در فرآیند انجماد اسپرم میباشد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف زرده تخممرغ (15، 20 و 25 درصد) بهعنوان ماده محافظ انجماد به همراه سطوح مختلف سدیم دودسیل سولفات (SDS) (صفر، 05/0 و 1/0 درصد) بهعنوان سورفکتانت بر اسپرمهای منجمد یخگشایی شده گاو هلشتاین میباشد. در این پژوهش از 3 رأس گاو هلشتاین (6-8 ساله و میانگین وزن 850 کیلوگرم) دو بار در هفته توسط واژن مصنوعی اسپرمگیری شد. برای از بین بردن اثرات فردی دامها، انزالها به نسبت مساوی باهم مخلوط شدند. نمونهها بعد از طی مراحل سردسازی و پر شدن در پایوتها، در بخار ازت منجمد شده و در ازت مایع نگهداری شدند. نتایج بدست آمده بعد از یخگشایی نشان داد که افزودن 05/0 و 1/0 درصد SDS بر رقیق کننده حاوی درصدهای مختلف زرده تخممرغ موجب افزایش معنیدار درصد جنبایی کل، جنبایی پیشرونده، درصد خطی بودن جنبایی، جنبایی عرضی سر، سرعت در مسیر مستقیم، سرعت در مسیر منحنی، میانگین سرعت در مسیر، زندهمانی و یکپارچگی غشای پلاسمایی اسپرمهای منجمد-یخگشایی شده میشوند (05/0P<). افزودن سطح 1/0 درصد SDS در رقیق کننده حاوی درصدهای مختلف زرده تخممرغ نسبت به سطح 05/0 درصد نتایج بهتری را همراه داشت. اختلاف معنیداری بین گروههای تیماری (1/0 درصد SDS+ 25 درصد زرده تخممرغ) و (1/0 درصد SDS+ 15 درصد زرده تخم مرغ) مشاهده نشد. بطورکلی میتوان ترکیب 1/0 درصد SDS+ 15 درصد زرده تخممرغ را بهعنوان موثرترین ترکیب زرده تخممرغ و SDS بر اساس ارزیابی میکروسکوبی اسپرم منجمد-یخگشایی شده گاو پیشنهاد کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
New Formulation of Bull Semen Freezing Extender via Egg Yolk and Sodium Dodecyl Sulphate
چکیده انگلیسی مقاله
During the semen cryopreservation, various biochemical and anatomical compartments in the sperm cells may be altered. Therefore, the most important part of sperm-freezing protocols is use of cryoprotectant agents in freezing. The aim of this study was to determine the effect of different dosage of egg yolk (15, 20 and 25 %) as natural a cryoprotectant plus different dosage of sodium dodecyl sulphate (0, 0.05 and 0.1 %) as surfactant on quality cryopreserved Holstein bull sperm. In this study Semen was collected from three mature Holstein bulls twice a week using an artificial vagina and pooled ejaculates equally in order to eliminate the individual effects. After cooling, filling and sealing of the samples, they were frozen with nitrogen vapor and immersed in liquid. Results showed that semen extender with base of different dosage of egg yolk supplemented with various doses of SDS (0.05 and 0.1 %) increased (p < 0.05) total motility, progressive motility, linearity, lateral head displacement, straight linear velocity, curvilinear velocity, average path velocity, viability, integrity of the sperm membrane after the freeze–thawing process. Usage of 0.1% SDS with different dosage of egg yolk had higher value rather than 0.05% of SDS. whereas, there were no significant difference between 0.1% SDS +25% egg yolk and 0.1% SDS + 15% egg yolk, in conclusion, it could be suggested that the most effective combination of egg yolk and SDS in microscopic evaluations of the bull sperm freezing extender is 0.1% SDS + 15% egg yolk.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ایرج اشرفی | iraj ashrai
حسین دقیق کیا | hossein daghigh kia
غلامعلی مقدم | gholamali moghaddam
عادل صابری وند | adel saberivand
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-274&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات