این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۸، شماره ۱۸، صفحات ۸۳-۹۰
عنوان فارسی
اثر منابع مختلف چربی بر انرژتیک و وضعیت اکسایش کاهش میتوکندری های جگر جوجه های گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی بلندمدت
چکیده فارسی مقاله
تنش گرمایی اثرهای ناخوشایندی بر عملکرد جانوران مزرعه و در پی آن بر اقتصاد صنعت پرورش آنها دارد. در این راستا و با هدف کاهش گرمای تولیدی در درون سلول، اثر منابع مختلف چربی از نظر طول زنجیر و درجهی اشباع بر کنش میتوکندریهای جگر جوجههای گوشتی انجام شد. چربیهای مورد استفاده در این آزمایش شامل: الف) چربی گاو (Tallow) بهعنوان منبع اسیدهای چرب اشباع بلندزنجیر، ب) روغن نارگیل بهعنوان منبع اسیدهای چرب اشباع متوسط و کوتاهزنجیر، پ) روغن زیتون بهعنوان منبع اسیدهای چرب تک نااشباع و ت) روغن سویا بهعنوان منبع اسیدهای چرب چند نااشباع بودند. جوجههای گوشتی نر سویه تجاری راس 308 از روز 32 تا روز 42 در دمای 36 درجهی سلسیوس قرار گرفتند. در میتوکندریهای جگر گروههایی که چربی گاو و یا روغن نارگیل خورده بودند، فعالیت دِهیدروژنازها، پتانسیل غشا و غلظت گونههای واکنشپذیر اکسیژن بیشتر (01/0P<) و غلظت گلوتاتیون کمتر (01/0P<) از دو گروه دیگر بود. یافتههای این آزمایش نشان دادند که مصرف اسیدهای چرب اشباع، به ویژه انواع بلندزنجیر، میتواند در شرایط تنش گرمایی به کاهش تولید گرما در جوجههای گوشتی کمک کند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
میتوکندری، انرژتیک، اکسیداسیون، تنش گرمایی،چربی، جوجه ی گوشتی
عنوان انگلیسی
Effects of Different Fat Sources On Energetics and Redox Status of Liver Mitochondria of Broilers in Chronic Heat-Stress Condition
چکیده انگلیسی مقاله
Heat stress has adverse effects on livestock production, hence reducing benefits of them. With the viewpoint of reducing heat production within cells,an experiment was conducted to investigate the effects of different sources of fat on mitochondrial energetics of broilers in chronic heat-stress condition. The consumed fat included: a)tallow; as a source of long-chain fatty acids, b)coconut oil; as a source of short and medium-length-chain fatty acids, c)olive oil; as a source of monounsaturated fatty acid (MUFA)and d. soy oil; as a source of polyunsaturated fatty acid (PUFA). Broilers were under chronic heat stress (36 oc) from 32 to 42 d of the experiment. Broilers fed with tallow or coconut oil showed higher mitochondrial dehydrogenases activity, membrane potential and ROS production (p˂0.01) and lower glutathione concentration (p˂0.01) than those fed with olive oil or soy oil. The results seggest that in heat stress conditions using saturated fat sources especially those with long-chain fatty acids could help in reducing heat production inbroilers.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
کاظم سیفی | kazem seifi
منصور رضایی | mansour rezaei
اسداله تیموری یانسری | asadollah teimouri yansari
غلامحسین ریاضی | gholamhossein riazi
محمدجواد ضمیری | mohammad javad zamiri
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-275&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات