این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۸، شماره ۱۸، صفحات ۱۰۰-۱۰۶
عنوان فارسی
مقایسه تأثیر افزایش پروتئین جیره با کنجاله سویا یا پودر گوشت بر عملکرد، متابولیتهای خون، انسولین و آنزیم های کبدی در گوساله های نر هلشتاین
چکیده فارسی مقاله
تاثیر افزایش سطح پروتئین با استفاده از کنجالهسویا یا پودر گوشت بر عملکرد، متابولیتهای خونی، آنزیمهای کبدی و انسولین در گوسالههای نر در حال رشد هلشتاین بررسی گردید. تعداد 36 رأس گوساله نر هلشتاین با میانگین وزن 7/167 در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار (12 دام در هر تیمار) به مدت 9 هفته مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل؛ 1) جیره شاهد (CON) با سطح پروتئین خام توصیهشده سطح NRC (8/13 درصد)؛ 2) افزایش سطح پروتئین خام جیره تا 9/14 درصد با استفاده از کنجاله سویا و 3) افزایش سطح پروتئین جیره تا 9/14 درصد با استفاده از پودر گوشت بود. جایگزینی در هر دو تیمار بهجای سبوس گندم بود. نتایج نشان داد خوراکمصرفی و افزایش وزن گوسالهها تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. بدون در نظر گرفتن منبع مکمل پروتئینی، با افزایش سطح پروتئین جیره ضریب تبدیل خوراک بهبود داشت (09/0=P). در بین متابولیتهای خون، تنها گلوکز خون گوسالههای تغذیه شده با سطح پروتئین بالا تمایل به افزایش داشت (07/0=P). آنزیمهای کبدی آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز تفاوتی در بین تیمارهای آزمایشی نداشتند. هورمون انسولین در تیمار حاوی پودر گوشت افزایش داشت (04/0=P). به طور خلاصه نتایج نشان داد علیرغم اینکه افزایش سطح پروتئین جیره با منبع قابل تجزیه در شکمبه (کنجاله سویا) قابل توصیه نیست؛ اما استفاده از منبع پروتئین غیر قابل تجزیه در شکمبه (پودر گوشت) سبب بهبود غلظت گلوکز خون و افزایش غلظت انسولین گردید که میتواند در نرخ رشد گوسالههای در حال رشد تاثیرگذار باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گوسالههای در حال رشد، منبع پروتئین، سطح پروتئین، انسولین
عنوان انگلیسی
Effect of Increased Protein Level Supplied by Soybean Meal or Meat Meal on Performance, Blood Metabolites and Insulin and Liver Enzymes in Holstein Male Calves
چکیده انگلیسی مقاله
The current study was evaluated the increased dietary protein level supplied either by soybean meal or meat meal sources (SBM vs. MM) in growing Holstein male calves on performance, blood metabolites, liver enzymes and insulin. 36 growing Holstein male calves averaging 167.7 kg body weight were allocated in a competently randomized design (12 animals/each) in 3 treatments; 1) basal protein level (crude protein=13.8%; CON), 2) SBM source (14.9%), 3) MM source (14.9%). The study lasted 9 weeks. The results show that intake and gain of calves did not differ among treatments. Regardless of protein sources, elevated crude protein level caused to slight increase in feed efficiency (P=0.09). Among the blood metabolites only glucose was tended to be increased (P=0.07). Liver enzyme concentrations (alanine aminotransferase and aspartate aminotransferase) were not differed among treatments; however blood insulin concentration was greatest in MM treatment (P=0.04). In conclusion despite greater CP level supplied with SBM is not recommendable but improved glucose concentration and increased insulin concentration with MM may affect growth rate of growing calves.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Growing calves, Protein source, Protein level, Insulin
نویسندگان مقاله
حسین کریمی دایینی | hossein karimi daeini
مهدی کاظمی بن چناری | mehdi kazemi bonchenari
مهدی خدایی مطلق | mahdi khodaei motlagh
محمدحسین مرادی | mohammad hossein moradi
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-276&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات