این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۸، شماره ۱۸، صفحات ۱۰۷-۱۱۲

عنوان فارسی مقایسه روش هچ با روش کجلدال در تعیین محتوای پروتئین خام برخی خوراک های دامی
چکیده فارسی مقاله هدف از این پژوهش ارزیابی روش هچ در تعیین محتوای پروتئین خام برخی خوراک­های دامی بود. تعداد 21 نمونه خوراکی شامل انواع مواد علوفه­ای، مواد کنسانتره­ای، مخلوط­های کنسانتره­ای، نمونه­های هضمی شکمبه­ای و مقادیر 025/0، 05/0، 075/0، 1/0، 125/0، 15/0، 175/0 و 2/0 میلی­گرم کلرید آمونیوم انتخاب شده و با استفاده از روش کجلدال، به­عنوان روش مرجع و روش هچ، محتوای نیتروژن و پروتئین خام آن­ها تعیین و با یکدیگر مقایسه شدند. تفاوت معنی­داری بین دو روش از نظر برآورد محتوای پروتئین خام مواد خوراکی مختلف و مقادیر کلرید آمونیوم وجود نداشت. همبستگی بین روش هچ و روش کجلدال از نظر تعیین محتوای پروتئین خام مواد خوراکی مورد آزمایش مثبت و بالا بود (99/0 = r). تغییر در روش هضم نمونه­ها طی روش اصلی هچ سبب سرعت بخشیدن به روش مذکور شده و امکان آنالیز همزمان چندین نمونه را فراهم آورد. با توجه به نتایج این آزمایش، محتوای پروتئینی نمونه­های مورد آنالیز در آزمایشگاه­های خوراک دامی را می­توان با استفاده از روش هچ با دقت و صحت بالا تعیین نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پروتئین خام، روش کجلدال، روش هچ، ارزشیابی خوراک دام

عنوان انگلیسی Comparison of Hach Method with Kjeldahl Method for Determining of Crude Protein Contents of Some Animal Feeds
چکیده انگلیسی مقاله The aim of present study was to evaluation of Hach method for determining of crude protein contents of some animal feeds. Twenty one samples of animal feeds and digesta, including a variety of forages, concentrate feeds and mixtures and digesta ruminal samples and 0.025, 0.05, 0.075, 0.1, 0.175 and 0.2 mg ammonium chloride were chosen and their nitrogen and protein contents were measured using Kjeldahl, as the reference method and the Hach Methods and compared with each other. There was no significant difference between the methods in terms of crude protein content estimation of different feed samples and different amounts of ammonium chloride. The regression between the crude protein contents measured by the two methods was linear and showed a significant correlation (r=0.99). Modifing the digestion method of the original Hach method accelerate the method and it makes possible to analysis more samples without any negative effects on the obtained results. According with the reslt of this experiment the protein content of some analyzing samples in animal nutrition laboratories can be accurately measured through the Hach method.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Crude protein, Feed evaluation, Hach method, Kjeldahl method

نویسندگان مقاله حسین عبدی بنمار | hossein abdi benemar


جمال سیف دواتی | jamal seifdavati


بهرام فتحی آچاچلویی | bahram fathi achachlouei


رسول کچویی | rasool kachuee



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-278&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات