این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل
، جلد ۲۴، شماره ۴، صفحات ۴۱-۵۵
عنوان فارسی
اثر تیمارحرارتی با روغن کلزا بر روی کیفیت سطح چوب صنوبر دلتوئیدس
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف:کیفیت سطح چوب ماسیو و پانلهای بر پایهی چوب یکی از مهمترین خواص تأثیرگذار بر فرآیندهای تولید مانند پرداختکاری و یا ویژگیهای مقاومت به چسبندگی است. زبری سطح چوب یکی از عوامل مهم تعیین کیفیت سطح چوب میباشد که در بعضی از کاربردهای چوب ماسیو نقش مهمی را ایفا میکند، علاوه براین در ساخت پانلهای چوبی از قبیل تخته لایه و LVL، در فرآیند چسبندگیحائز اهمیت است.همچنین موفقیت در پرداخت کاری های عالی سطح (بتونه کاری ، رنگ آمیزی، ورنی کاری، و غیره) با هدف حفاظت ، بهبود و افزایش ارزش اقتصادی مبلمان به عنوان یک محصول نهایی با صافی سطح ماده چوبی درارتباط است.تیمار حرارتی چوب در جهت بهبود خواص چوب توسط کاهش نم پذیری، بهبود ثبات ابعادی و افزایش مقاومت در برابر حمله بیولوژیکی شناخته شده است.تیمار حرارتی در روغن، یکی از روشهای مؤثر تیمار حرارتی می باشد که دردهه گذشته درآلمان توسعه یافته و تجاری شده است. مهاجرت مواد استخراجی به سطح چوب در طول تیمار حرارتی منجر به شکلگیری تکه های رزین بدنما می شود که نیاز است به وسیله رنده کاری حذف گردند. بنابرین در مقیاس صنعتی بعد از انجام تیمار حرارتی، سطح چوب رنده کاریمی شود. با توجه به اینکه هیچ گونه تحقیقی در مورد اثر تیمار حرارتی با روغن کلزا و همچنین اثر دماها و زمان های مختلف تیمار بر بر روی کیفیت سطح چوب تیمار حرارتی شده در روغن وجود ندارد.بنابرین در این پژوهش، اثر تیمار حرارتی با روغن کلزا به عنوان یکی از روشهای تیمار حرارتی چوب بر روی کیفیت سطح چوب صنوبر دلتوئیدس بررسی خواهد شد. مواد و روش ها:نمونههای چوبی به ابعاد 2×50 ×50 میلیمتر (شعاعی × مماسی × طولی) از برون چوب سالم صنوبر دلتوئیدس تهیه شد. نمونه ها با روغن کلزا در دماهای 180، 200 و 220 درجهی سانتی گراد به مدت 2و 4 ساعت تیمار شدند. از پروفیلومتر پرتابل سوزنی به منظور اندازهگیری پارامترهای زبری(Ra، Rq، Rz) وکاربردی سطح (آبوت) (Rk، Rpk، Rvk) قبل و بعد از انجام تیمار حرارتی با روغن کلزا استفاده شد. یافته ها:نتایج این پژوهش نشان داد که تیمار حرارتی با روغن کلزا موجب کاهش پارامترهای زبری و کاربردی سطح نمونهها نسبت به نمونههای شاهد شد. افزایش دمای تیمار تأثیر معنیداری را بر روی پارامترهای مذکور چوب نداشت. افزایش مدت زمان تیمار از2 ساعت به چهار ساعت تنها پارامتر کاربردی R'pk را بطور معنی دار کاهش داد. نتیجه گیری:نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان داد که تیمار حرارتی با روغن کلزا در اکثر دماها و زمانهای تیمار موجب بهبود کیفیت سطح نمونهها شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of rapeseed oil heat treatment on surface quality of eastern cotton wood
چکیده انگلیسی مقاله
Background and objectives:Surface quality of solid wood and wood based panels is a one of the most important properties influencing on the some of prodution processes such as finishing or adhestion strength characteristics.The surface roughness of wood, is a one of most importat factors to determing of the surface quality of wood, that in the aplications of wood solid playing important role. In addition to this, in producing wood panel products such as laminated veneer lumber (LVL) and plywood, significant in the adhestion process.Also success of high surface finishings(priming, painting, varnishing, andetc) with the objective of preservation, improvement and increasing of the furniture economic value as one of the final product, correlation with the surface smooth of wood material.Thermal treatment of wood is known to improve wood properties by reducing hygroscopicity, improving dimensional stability and enhancing the resistance against biological attack. Rapeseed oil heat treatment, is a one of the wood heat treatment effective methods, that boom and camercialized in the late decade in the Germany.Migration of extractives to the surface of wood during thermal treatment results in the formation of unsightly resin patches that need to be removed by planning. Therefore, in the industrial scale, after the heat treatment, planning the wood surface. As respects there is no any research about the effect of rapeseed oil heat treatment, and also effect oftimes and temperatures of treatment different on the surface quality of rapeseed oil heat treated wood.Therefore, in this research, Investigating the effect of rapeseed oil heat treatment as one of the heat treatment methods on the surface quality of eastern cottonwood. Materials and methods Wood samples with the dimensionals of 50×50×2mm (tangential × longitudinal× radial) were prepared from sapwood of poplar wood. Then samples treated with rapeseed oil at the temperatures of 180, 200 and 220°c for 2 and 4hr. A portable stylus profilometer was employed to measure the surface roughness parameters (Ra, Rq, Rz) and Abbott- Firestone curve(Rk, Rpk, Rvk,) before and after the rapeseed oil heat treatment. Conclusion: The results of this research showed that rapeseed oil heat treatment reduced the surface roughness and Abbott- Firestone curve parameters of heat treated wood samples than control samples. Increasing of the treatment temperature not significant effect on the forenamed parameter. Increasing of the treatment time from 2 hr to 4 hr only reduced significantely of the R'pk parameter. Resuls: the obtained results of this research showed that rapeseed oil heat treatment caused improvement of the surface quality ofsamples in often of thetreatment times and temperatures.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فرید لطفی |
دانشگاه گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گلستان (Golestan university)
محمد رضا ماستری فراهانی | mohammad reza masteri farahani
عضو هیات علمی
ابوالقاسم خزاییان |
هیئت علمی
نشانی اینترنتی
http://jwfst.gau.ac.ir/article_3951_10f18635b9a51afe088378c9e37b1276.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1411/article-1411-574802.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات