این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
پژوهش های خاک
، جلد ۳۱، شماره ۴، صفحات ۴۷۳-۴۸۳
عنوان فارسی
عملکرد و ترکیب معدنی برگ و میوه کیوی در روشهای مختلف کوددهی
چکیده فارسی مقاله
کیوی، درختی با نیاز تغذیهای بالاست و برای دستیابی به عملکرد بهینه، این نیاز تغذیهای باید از طریق کوددهی تأمین گردد. تحقیق حاضر با هدف مقایسه روشهای مختلف کوددهی شامل پخش سطحی (شاهد)، چالکود و کودآبیاری به تنهایی یا در ترکیب با محلولپاشی بر غلظت عناصر غذایی در برگ و میوهی کیوی و نیز بررسی رابطهی بین ترکیب معدنی برگ و میوه کیوی با عملکرد در باغ کیوی پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری اجرا شد. نتایج نشان داد اثر روش کوددهی بر عملکرد معنیدار بوده و بیشترین مقدار این ویژگی در روش کوددهی کودآبیاری+محلولپاشی مشاهده گردید. علاوهبراین، اثر روش کوددهی بر غلظت نیتروژن، فسفر، پتاسیم و کلسیم در برگ و میوه کیوی معنیدار بوده و نیز با کاربرد محلولپاشی در همه تیمارهای مورد مطالعه مقدار نیتروژن، فسفر، پتاسیم و کلسیم در برگ کیوی افزایش یافتند. مازادبراین، صرفنظر از روش کوددهی، غلظت عناصر غذایی در برگ کیوی بهترتیب نیتروژن > پتاسیم > کلسیم > فسفر و در میوه کیوی به ترتیب پتاسیم > نیتروژن > کلسیم > فسفر کاهش یافت. بررسی نتایج نشان داد که نسبت بین غلظت عناصر غذائی در میوه به برگ کیوی (فسفر، پتاسیم و کلسیم) متأثر از روش کوددهی بود ولی روش کوددهی اثر معنیداری بر نسبت بین غلظت نیتروژن در میوه به برگ کیوی نداشت. همچنین، نتایج همبستگی نشان داد که مقدار عملکرد کیوی در زمان برداشت همبستگی معنیداری با غلظت نیتروژن، پتاسیم و کلسیم در برگ کیوی داشت. این درحالی بود که رابطهی خطی بین عملکرد کیوی و غلظت عناصر غذائی در میوه کیوی مشاهده نشد. مازادبراین، بررسی نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد که غلظت پتاسیم در برگ به تنهایی قادر است بخش اعظم تغییرات در عملکرد درختان کیوی را توضیح دهد. علاوه براین، غلظت پتاسیم در برگ کیوی به همراه غلظت نیتروژن و کلسیم در برگ کیوی میتواند برای برآورد عملکرد در باغ کیوی مطالعه شده استفاده شوند. بهطورکلی با توجه به مجهز بودن تمام باغهای کیوی شمال کشور به سیستم آبیاری تحت فشار و افزایش معنیدار غلظت عناصر غذایی در برگ پس از انجام محلولپاشی تکمیلی، روش کودآبیاری+محلولپاشی میتواند در زمان و هزینهها صرفهجویی کرده و نیز منجر به افزایش غلظت عناصر غذائی در برگ و عملکرد درختان کیوی گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پخش سطحی، چالکود، کودآبیاری، محلولپاشی و عناصر غذایی،
عنوان انگلیسی
Yield and Leaf Mineral Compositions of Kiwifruit According to Different Fertilization Methods
چکیده انگلیسی مقاله
Kiwifruit requires high quantity of nutrients, which must be supplied through fertilization to obtain optimum yield on sustainable basis. Therefore, this research was conducted with the objective of evaluating different fertilization methods -including broadcast application (as control), localized placement of fertilizer, and fertigation alone or in combination with foliar application- on leaf and fruit nutrient contents of kiwifruit. In addition, this experiment was conducted in order to determine relationships between the leaf and fruit mineral compositions with yield of kiwifruit vine in Iran Citrus Research Institute of Ramsar. Results showed that Fertilization methods had a significant effect on yield and fruit weight and the highest level was observed in the combination of fertigation with foliar application. In addition, results showed that fertilization methods had a significant effect on leaf and fruit nutrient (nitrogen (N), phosphorus (P), potassium (K) and calcium (Ca)) levels of kiwifruit. Furthermore, foliar application increased leaf and fruit nutrient (N, P, K, Ca) levels of kiwifruit at all treatments. The fruit/leaf ratios of P, K, and Ca were different in various fertilization methods. In addition, the mineral concentration in fruit decreased in the order of K> N> Ca> P, and in leaf decreased in the order of N> K> Ca> P, regardless of fertilization method. The correlation results showed that kiwifruit yield had significant correlation with N, K, and Ca levels in kiwifruit leaves. However, the yield was not significantly correlated with fruit nutrient levels. In addition, by applying a stepwise variable selection program, leaf K content was found to be the most important variable for yield prediction. Moreover, leaf K content in combination with leaf N and Ca contents could be used for yield prediction in the studied vine. Since all kiwifruit orchards in the North of Iran are equipped with micro-jet irrigation system and also significant increase of nutrient concentrations in leaves following foliar application, fertigation and foliar application not only can save time and money but can also cause an increase in nutrient concentration in leaves and improve fruit quality.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
طاهره رئیسی |
استادیار پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر
بیژن مرادی |
مربی پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر
جواد فتاحیمقدم |
دانشیار پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر
نشانی اینترنتی
http://srjournal.areo.ir/article_115838_8ec1744cefcebcbb80df45ae0f099931.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1383/article-1383-575737.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات