این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مهندسی مکانیک امیرکبیر، جلد ۴۹، شماره ۴، صفحات ۱۷۱-۱۸۰

عنوان فارسی بررسی تجربی و عددی فرآیند کشش عمیق هیدرودینامیکی ظرف‌های با سطح مقطع مستطیلی و بهینه‌سازی ابعاد ورق اولیه
چکیده فارسی مقاله تولید قطعات ورقی با مقطع مستطیلی با روش های کشش عمیق سنتی با مشکلات زیادی همراه است. عدم دوار بودن و اختلاف در طول و عرض، شکل دهی این قطعات را مشکل می‌سازد. در این مقاله، شکل دهی فنجان های مستطیلی در طی یک مرحله که امکان تولید آن با روش‌های سنتی و برای عمق و شعاع گوشه مورد نظر وجود نداشته است، با استفاده از روش کشش عمیق هیدرودینامیکی با فشار شعاعی مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش، پس از طراحی و ساخت قالب و شکل‌دهی قطعه مستطیلی، نتایج به‌دست آمده از شبیه-سازی با نتایج آزمایشگاهی مورد مقایسه و اعتباردهی قرار گرفت. به‌علاوه، اثر فشار شکل‌دهی روی توزیع ضخامت قطعه، مورد بررسی قرار گرفت. این نتیجه حاصل شد که با افزایش فشار شکل‌دهی تا حد بهینه، شکل‌پذیری و توزیع ضخامت بهبود می‌یابد. هم‌چنین، با هدف حذف ناحیه فلنجی و بهبود شکل‌پذیری، بهینه‌سازی ابعاد ورق اولیه با استفاده از آنالیز حساسیت انجام گردید و این نتیجه به-دست آمد که با بهینه‌سازی شکل ورق می‌توان ضمن بهبود توزیع ضخامت، دوربری نهایی را حذف و یک مرحله از تولید و در‌نتیجه، زمان و هزینه تولید را کاهش داد. در نهایت نشان داده شد که می‌توان با استفاده از ورق‌های اولیه بهینه، قطعه مستطیلی را در طی یک مرحله و به‌طور مطلوب شکل داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Experimental and Numerical Study of Hydrodynamic Deep Drawing Process of Rectangular cups and Blank Shape Optimization
چکیده انگلیسی مقاله Production of rectangular sheet parts by traditional deep drawing methods is associated with many problems. Nonaxisymmetry and the difference between the length and width of the part make difficult the forming of these parts. In this paper, forming of rectangular cups in a single step which is not possible by traditional methods for the desired depth and corner radius, has been examined by hydrodynamic deep drawing process with radial pressure. In this research, after designing and manufacturing of die and forming of rectangular parts, the obtained results from simulation were compared and verified by those of experiments. Moreover, the effect of forming pressure on thickness distribution has been investigated. The study illustrated that increasing forming pressure up to an optimum value improves form ability and thickness distribution. In addition, in order to remove flange area and to improve formability, optimization of the sheet dimensions has been performed using sensitivity analysis.Result show that It was concluded that optimizing the blank shape can improve thickness distribution, eliminate final flange trimming and decrease one stage of manufacturing, resulting in decreasing production time and cost. Finally, it was illustrated that it is possible to adequately form rectangular cups in one stage using optimized blanks.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله امیر حق پرست |
دانشجو

عبدالحمید گرجی |
صنعتی نوشیروانی بابل

محمد بخشی |
مدیریت معاونت آموزشی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

قربان محمد علی نژاد |
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل


نشانی اینترنتی
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات