این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم گیاهان زراعی ایران
، جلد ۴۸، شماره ۴، صفحات ۹۶۱-۹۷۱
عنوان فارسی
بررسی واکنش جوانه زنی بذر پیاز (Allium cepa) به دما با آنالیز ترمال تایم و تعیین دماهای کاردینال با استفاده از توابع رگرسیونی مختلف
چکیده فارسی مقاله
این تحقیق به منظور کمی سازی واکنش سرعت جوانهزنی و درصد جوانهزنی بذر پیاز (Allium cepa) نسبت به دماهای مختلف انجام گرفت. بدینمنظور، جوانهزنی این گیاه تحت تأثیر تیمارهای دمایی (5، 10، 15، 20، 25، 30 و 35 درجه سانتی گراد) در آزمایشگاه تحقیقات بذر پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در سال 1394 بررسی شد. نتایج نشان داد که با افزایش دما از 5 به 30 درجه سانتیگراد، سرعت جوانهزنی و درصد جوانهزنی افزایش و پس از آن کاهش یافت. با برازش چهار مدل رگرسونی غیر خطی شامل دوتکهای، دندانمانند، بتا و بتای تغییر یافته، مدلهای دندانمانند و بتای تغییر یافته به عنوان مدل برتر انتخاب که با استفاده از مدل دندان مانند دماهای پایه، مطلوب تحتانی و مطلوب فوقانی و سقف به ترتیب 3/0، 99/24، 33، 89/35 درجه سانتیگراد و با استفاده از مدل بتا دماهای پایه، مطلوب و سقف به ترتیب 2/0، 87/26 و 51/35 برآورد شد. برای پیش بینی زمان جوانهزنی در دماهای ثابت مختلف از مدل زمان-دمایی استفاده گردید که ضریب ثابت ترمال تایم برابر 43/3191 درجه سانتیگراد بر ساعت بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The evaluation response of onion (Allium cepa) seed germination to temperature by Thermal-time analysis and determine cardinal temperatures by using nonlinear regression
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to quantify germination response of onion (Allium cepa) to temperature. For this purpose, seeds were exposed to Various constant temperatures (5, 10, 15, 20, 25, 30, 35 and 40ºC) treatments in seed lab, the university of Tehran, in 2015. The effects of temperatures on rate and percentage of germination was significant. With temperature increasing from 5 to 30ºC, both germination percentage and rate increased, while it decreased with increasing temperature from 30 to 35ºC. Cardinal temperatures of seed germination were estimated by using four regression models including dent-like, segmented, beta modified and beta Models. The best model for estimating cardinal temperatures was dent-like and beta modified models that by used dent-like model The base, under optimal, upper optimal and ceiling temperatures were 0.3, 24.99, 33 and 35.89 °C, respectively, and following beta modified model, The base, optimal and ceiling temperature were 0.2, 26.87 and 35.51°C. For predicting time of germination at different constant temperatures used Thermal-time that constant coefficient of Thermal-time was 3191.43 (°Cd).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مهتاب نظری |
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران
آرش مامدی |
دانشجوی دکتری
محمد باقرحسینی |
عضو هیات علمی دانشگاه تهران
نشانی اینترنتی
https://ijfcs.ut.ac.ir/article_65318_614852752bb719a1ddf75753676f48ae.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/995/article-995-576978.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات