این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
به زراعی کشاورزی، جلد ۱۹، شماره ۴، صفحات ۸۹۱-۹۰۵

عنوان فارسی ترکیبات موجود در اسانس پوست دارچین و خاصیت ضدقارچی آن علیه قارچ‎های مولد پوسیدگی‎های میوه‌ها‎
چکیده فارسی مقاله قرن‌هاست که اسانس دارچین برای محافظت از مواد غذایی در مقابل عفونت‌های میکروبیولوژیکی کاربرد دارد و در 10 سال اخیر این اسانس در بسته‌بندی‌های مواد غذایی به‌عنوان عامل ضدمیکروبی گنجانده شده است. هدف از پژوهش حاضر بررسی فعالیت ضدقارچی اسانس دارچین علیه پاتوژن‎های Botrytis cinerea، Aspergillus niger و Penicillium digitatum جدا شده از میوه‎های توت‌فرنگی، گوجه‌فرنگی و پرتقال در محیط داخل و بیرون آزمایشگاه است. اسانس گیاه با استفاده از دستگاه کلونجر استخراج، شناسایی و ترکیبات آن با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی متصل به طیف‌سنج جرمی و کروماتوگرافی گازی اندازه‌گیری شد. مهم‌ترین ترکیب موجود در اسانس دارچین سینامآلدهید (51/89 درصد) بود. حداقل غلظت بازدارندگی از رشد اسانس دارچین روی قارچ‌های B. cinerea، A. niger و P. digitatum در غلظت 200 میکرو لیتر در لیتر و حداقل غلظت قارچ‌کشی در غلظت 400 میکرو لیتر در لیتر برای هر سه قارچ بود. فعالیت ضدقارچی این اسانس روی دو قارچ B. cinerea و A. niger بیشتر از قارچ P. digitatum بود و با افزایش غلظت این خاصیت بهبود پیدا ‌کرد. در بررسی‎های خارج از آزمایشگاه، قارچ‌های موجود در مجاورت غلظت 600 میکرو لیتر در لیتر از اسانس روی میوه‌های توت‌فرنگی، گوجه‌فرنگی و پرتقال به ترتیب 53/11، 30/7 و 10/10 درصد رشد کردند. این نتایج نشان داد که اسانس دارچین دارای پتانسیل خوبی به‌عنوان یک عامل ضد قارچی طبیعی برای کنترل بیماری‌های پس از برداشت میوه‌جات و سبزیجات می‎باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسانس،ضدقارچی،کپک،دارچین،سینامآلدهید،

عنوان انگلیسی Cinnamon bark essential oil compounds and its antifungal effects against fungal rotting of fruits
چکیده انگلیسی مقاله Cinnamon essential oil has been used for centuries to protect food from microbiological infection and in the last ten years cinnamon essential oil is also incorporated into food packaging materials as antimicrobial agent. The Main objective of the present study was to determine the antifungal activity of cinnamon essential oil against Botrytis cinerea, Aspergillus niger and Penicillium digitatum fungi isolated from grapes, tomato, and orange. Cinnamon Essential oil was extracted by the Clevenger-type apparatus and identification and amount of the essential oil was performed by using chromatography–mass spectroscopy and gas chromatography. Analysis of the total essential oil content showed that cinnamaldehyde (89.51%), cinnamyl acetate (4.56%), cinnamaldehyde (p-methoxy) (0.97%) and cubebene (0.29%) were the major constituents. The minimum inhibitory concentrations of cinnamon oil against B.cinerea, A. niger and P. digitatum were 200 µl/l and minimum fungicidal concentrations were 400 µl/l for three pathogens. The antifungal activity of cinnamon oil against A. niger and B.cinerea was stronger than that against P. digitatum in MIC concentration and the activity was improved with increasing its concentration. In vivo study, the fungi in the vicinity of concentration 600 µl/l of cinnamon essential oil grown in fruits—11.53% for strawbery, 7.30% for tomato and 10.10% for orange. These results revealed that cinnamon essential oil has a good potential to be as a natural antifungal agent for control postharvest fruit and vegetables disease.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مسلم موسویان |
دانشجو/دانشگاه لرستان

عیدی بازگیر |
هیئت علمی-دانشگاه لرستان

عارف مرادپور |
کارشناسی/دانشگاه لرستان


نشانی اینترنتی
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات