این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۰، شماره ۱۱۷، صفحات ۱۵۱-۱۶۲

عنوان فارسی تاثیر استفاده از بیوچار حاصل از محصول فرعی پسته بر عملکرد، پروتئین میکروبی و برخی از فراسنجه‌های شکمبه و خون بره‌های پرواری
چکیده فارسی مقاله بیوچار یک ماده غنی از کربن است که از سوختن مواد آلی در حضور کم و یا عدم حضور اکسیژن تولید می‌شود و دارای ساختار متخلخل و نواحی سطحی زیاد برای اتصال میکروب‌ها می‌باشد. این آزمایش به منظور بررسی تاثیر استفاده از جیره حاوی یک درصد بیوچار محصول فرعی پسته بر عملکرد، تولید پروتئین میکروبی و برخی از فراسنجه‌های تخمیری شکمبه و خون در بره‌های نر پرواری نژاد کرمانی انجام شد. به این منظور 12 راس بره نر با میانگین وزن اولیه 37/1±70/21 کیلوگرم به دو گروه شش راسی با میانگین وزن یکسان تقسیم شدند. بره‌ها در قالب یک طرح کاملاً تصادفی به‌مدت 91 روز با جیره‌های آزمایشی شامل سطوح صفر و یک درصد بیوچار محصول فرعی پسته تغذیه شدند. خوراک مصرفی روزانه و افزایش وزن هر دو هفته یک‌بار اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد خوراک مصرفی تحت تاثیر جیره‌های آزمایشی قرار نگرفت، اما جیره حاوی بیوچار محصول فرعی پسته سبب افزایش وزن روزانه، بهبود راندمان تبدیل خوراک و افزایش تولید پروتئین میکروبی بره‌ها گردید (05/0p<). تفاوتی در pH شکمبه بره‌ها با جیره‌های آزمایشی مشاهده نشد، در حالی که نیتروژن آمونیاکی در شکمبه بره‌های با جیره حاوی بیوچار بیشتر بود (03/0=p). تفاوتی در غلظت آنزیم‌های کبدی و تری‌گلیسرید خون بره‌ها در گروه‌های آزمایشی مشاهده نشد، هرچند در بره‌های با جیره حاوی بیوچار غلظت گلوکز، نیتروژن اوره‌ای و پروتئین کل خون بیشتر بود (01/0p<). نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از بیوچار محصول فرعی پسته در جیره بره‌های پرواری سبب افزایش سرعت رشد و بهبود راندمان تبدیل خوراک می‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of pistachio by- product biochar on performance, microbial protein, some of ruminal fermentation parameters and blood metabolites in fattening lambs
چکیده انگلیسی مقاله Biochar is a carbonaceous material obtained when types of biomass heated in a closed container with little or no available oxygen. Biochar combines a porous structure and large surface area for microbial adhere. This study was carried out to investigate the effects of feeding pistachio by-product biochar (PBPB) on growth performance, microbial protein, blood metabolites and some of ruminal fermentation parameters in fattening lambs. For this purpose, 12 Kermanian male lambs (21.70 ± 1.37 kg BW) were randomly allocated to 1 of 2 experimental diets containing 0 and 1 % of PBPB (DM basis) over an 84-days period. Experimental diets were fed twice daily in two equal portions as total mixed rations. Dry matter intake (DMI) and weight gain were recorded and blood, urine and rumen fluid samples were collected at different times. Result indicated that feeding 1% PBPB had no significant effect on dry matter intake, but average daily gain, feed conversion ratio and microbial protein production were improved (p< 0.05). Mean of rumen fluid pH was not affected by diets, but ruminal concentration of NH3-N was increased (p= 0.03) with substitutions of 1% PBPB. The long-term feeding of 1% PBPB had no significant effect on liver enzymes and triglycerides but, lambs fed 1% PBPB had higher blood glucose and total protein (p< 0.05) than those fed other diet. It was concluded that using of PBPB up to 1% of dietary DM had favorable effects on growth performance and feed conversion ratio.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله اعظم میرحیدری |
دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

نورمحمد تربتی نژاد |
دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سعید حسنی |
دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

پیروز شاکری |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_116053_98edd278558f7dbae5ced77861e5262b.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-577395.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات