این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۰، شماره ۱۱۷، صفحات ۱۹۳-۲۰۲
عنوان فارسی
اثرات سطح انرژی و لیزین جیره بر عملکرد و صفات تولید مثلی مرغ های مادر گوشتی آرین در دوره تولید
چکیده فارسی مقاله
برای انجام این آزمایش از تعداد 140 قطعه مرغ مادر آرین و 20 قطعه خروس در سن 26 هفتگی استفاده شد. آزمایش به روش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 20 واحد آزمایشی و به مدت 40 هفته انجام شد. جیرههای آزمایشی با دو سطح انرژی شامل 2740 (پیشنهادی سویه آرین) و 2540 کیلوکالری در کیلوگرم و دو سطح اسید آمینه لیزین قابل هضم شامل 54/0 و 61/0 درصد تنظیم شد. سطح انرژی جیره تأثیری بر تولید تخممرغ، وزن تخممرغ و ضریب تبدیل خوراک نداشت، اما مرغهایی که جیره با سطح انرژی پایینتر دریافت کردند افزایش وزن روزانه کمتری داشتند (05/ 0> p). افزایش سطح لیزین جیره سبب افزایش وزن تخم مرغ به میزان 5/1 درصد شد ( 74/62 در مقابل 63/68؛ 05/ 0> p). اما درصد تولید تخم مرغ، ضریب تبدیل غذایی و افزایش وزن روزانه این مرغها تغییری نکرد. جیرههای با سطح انرژی معمول نسبت به جیره با انرژی کمتر درصد جوجه درآوری از کل تخممرغها ( 39/65 در مقابل 40/73؛ 05/0> p) و همچنین از تخم مرغهای بارور ( 27/73 در مقابل 91/ 88؛ 001/0> p) کمتری داشت. همچنین کاهش سطح انرژی جیره سبب افزایش باروری ( 62/50 در مقابل 05/ 80؛ 001/0> p) و افزایش تعداد جوجه درجه یک ( 38/75 در مقابل 26/92؛ 001/0> p) گردید. نتایج نشان میدهد که استفاده از سطح کمتر انرژی و لیزین در جیره دوره تولید مرغ مادر گوشتی سویه آرین سبب بهبود عملکرد تولید مثلی میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
انرژی، لیزین، مرغ مادر گوشتی، تولید،
عنوان انگلیسی
Effects of energy and lysine level on performance and reproductive traits of Arian broiler breeder hens during production periods
چکیده انگلیسی مقاله
An experiment was carried out with 140 Arian broiler breeder hens and 20 males at 26 weeks of age. This experiment was done in 2×2 factorial arrangement in a completely randomized design with 20 experimental units and lasted 40 weeks. Dietary treatments were formulated with 2 levels of energy including 2740 and 2540 Kcal/Kg and two level of digestible lysine (0.54 and 0.61 %). Dietary energy level had no significant effect on egg production, egg weight and feed conversion ratio, but hens were received lower energy level had a lower daily weight gain compare to the hens received high energy level (p< 0.05). Increasing lysine level of diets, increased egg weight by 1.5 % (62.74 vs. 68.63%; p< 0.05). However egg production, feed conversion ratio and body weight gain of this hens didn't affected by lysine level. Hatchability of total eggs (65.39 vs. 73.40; p< 0.05) and hatch of fertile egg (73.27 vs. 88.91, p< 0.001) reduced by increasing energy level. Also, decreasing energy intake increased fertility (50.62 vs. 80.05; p< 0.001) and grade one chicks (75.38 vs.92.26; p< 0.001). The results show that use less energy and lysine levels in the diet of Arian broiler breeder improve reproductive performance.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Energy, Lysine, broiler breeder, reproductive performance
نویسندگان مقاله
کاظم یوسفی کلاریکلائی |
استادیار بخش علوم دامی مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران.
سید عبداله حسینی |
استادیار موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،کرج، ایران
مازیار محیطی اصلی |
استادیار دانشگاه گیلان
حسین یوسفی کلاریکلائی |
مدیر فارم لاین مجتمع پرورش و اصلاح نژاد مرغ لاین آرین، بابلکنار
امیر میمندی پور |
استادیار پژوهشگاه ملی ژنتیک و زیست فن آوری، کرج، ایران
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_116057_789361931c3a6b123a6810eb09dee2d9.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-577398.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات