این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۸، شماره ۴، صفحات ۴۸۳-۴۹۲
عنوان فارسی
پیشبینی قیمت گوشت مرغ در صنعت طیور ایران و مقایسۀ آن با چشمانداز جهانی
چکیده فارسی مقاله
در این بررسی با استفاده از مدلهای اقتصادسنجی تک متغیره و چند متغیره روشهای دورۀ زمانی، قیمتهای سالانه از سال 1394 تا 1399 برای ایران و از سال2014 تا 2020 برای جهان پیشبینی شد. دادههای مربوط به قیمت گوشت مرغ، ذرت، کنجالۀ سویاو میزان تولید کشور ایران از سال 1369-1393 از وزارت جهاد کشاورزی، شرکت امور پشتیبانی دام و بانک مرکزی جمهوری اسلامی تهیه و دادههای جهانی از FAO STAT برای سال 1961-2013 تهیه شدند. مناسبترین مدل برای برازش و پیشبینی قیمت گوشت مرغ در ایران مدل خودتوضیح میانگین متحرک ARMAX (3,5) با خطای پیشبینی درون و برون نمونهای 12/2 و 7/4 درصد و در جهان، مدل خودتوضیح میانگین متحرک ARMA (1,13) با خطای پیشبینی درون و برون نمونهای 34/4 و 91/3 درصد بر پایۀ معیار میانگین درصد قدر مطلق خطست. همچنین نتایج برآورد الگوهای تصحیح خطای چند معادلهای (VECM) نشان داده است، یک واحد افزایش در نسبت قیمت ذرت به سویا و میزان تولید گوشت در ایران به ترتیب باعث افزایشی 59/7 و 29/3 درصدی در قیمت گوشت مرغ ایران و یک واحد افزایش در قیمت جهانی ذرت، سویا و میزان تولید جهانی گوشت مرغ به ترتیب باعث افزایشی 31/0، 46/0 و 64/0 درصدی در قیمت جهانی گوشت مرغ میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Predicting chicken meat price in Iranian poultry industry and comparing it with global outlook
چکیده انگلیسی مقاله
At this study, with using from univariate and multivariate Econometrics Models of time series techniques, the annual prices from 2015 to 2020 for Iran and from 2014 to 2020 for world was predicted. The Iran data related to the chicken price, corn price, soybean meal price and chicken production rate from 1990 to 2014 were provided from Ministry of Agriculture Iran, State Livestock Affairs Logistics (S.L.A.L) Inc. and Central Bank of the Islamic Republic of Iran and the world data are provided from FAO STAT for the year 1961-2013. The most appropriate model for fitness and prediction of chicken meat in Iran is the autoregressive moving average model (ARMAX (3,5)), with the in-sample and out of sample of predicting error are 2.12 and 4.7 percent and in world, autoregressive moving average model (ARMA (1,13)) with the in-sample and out of sample of predicting error are 4.34 and 3.91 percent, according to mean absolute percent error criterion. Also the results of vector error correction models (VECM) estimation have shown one unit increasing in the ratio of the price of corn to soy and the amount of meat production in Iran, can increase 7.59 and 3.29 percent in Iran chicken meat and one unit increasing in world price of corn and the amount of world production of chicken meat can cause increase equal 0.31, 0.46 and 0.64 percent in chicken meat world price.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
صدیقه بهادری |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، کرج
حسن مهربانی یگانه |
دانشیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، کرج
مجتبی زاغری |
استاد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، کرج
حامد رفیعی |
استادیار، گروه اقتصاد کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، کرج
نشانی اینترنتی
https://ijas.ut.ac.ir/article_65464_7dfe58f07f0d66726c79289dbe3a7831.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-578800.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات