این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۴۸، شماره ۴، صفحات ۵۲۳-۵۳۱

عنوان فارسی بررسی تأثیر اسانس آویشن خالص و ریزپوشانی‎شده با آلژینات بر عملکرد، اندام‎های داخلی، آنزیم‎های پاداکسندگی و برخی متابولیت‎های خونی در جوجه‎های گوشتی
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به‌منظور بررسی و تأثیر اسانس آویشن خالص و ریزپوشانی‎شده بر عملکرد، آنزیم‎های پاداکسنده (آنتی‌اکسیدانی) و برخی متابولیت‌های خونی در جوجه‎های گوشتی آزمایش در قالب طرح کامل تصادفی با چهار تیمار، چهار تکرار و ‌دوازده جوجۀ گوشتی در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی‌ شامل: ‌1) ‌جیرۀ پایه بدون افزودنی به‌عنوان شاهد (کنترل)‌، 2)‌ جیرۀ پایه دارای  200 میلی‌گرم در کیلوگرم اسانس آویشن، 3) ‌جیرۀ پایه دارای 200 میلی‌گرم در کیلوگرم اسانس آویشن ریزپوشانی‌شده، 4)‌ جیرۀ پایه دارای 100 میلی‌گرم در کیلوگرم اسانس آویشن ریزپوشانی‎شده. وزن بدن در ده روزگی بین تیمارهای حاوی افزودنی با تیمار شاهد تفاوت معنی‎دار داشتند (05/0>P).  در سن 24 روزگی وزن بدن همۀ تیمارهای حاوی افزودنی نسبت به تیمار شاهد معنی‎دار شد (05/0>P). وزن در 42 روزگی  تیمارهای حاوی افزودنی اسانس آویشن و 100 میلی‌گرم در کیلوگرم اسانس ریزپوشانی‌شده با تیمار شاهد تفاوت معنی‎دار داشتند. در دورۀ پایانی، ضریب تبدیل خوراک بین تیمارهای شاهد و اسانس آویشن 100 میلی‌گرم در کیلوگرم تفاوت معنی‌داری وجود داشت (05/0>P). نسبت وزن سنگدان، چربی محوطۀ بطنی، بورس، تیموس و طحال تفاوت معنی‎داری بین تیمارهای آزمایشی نداشتند. سطح گلوکز خون و سطح تری‎گلیسیرید، HDL-C، LDL-C و VLDL-C بین تیمارها با تفاوت معنی‎داری همراه نبودند (05/0P). درمجموع با توجه به عملکرد یکسان و یا بهتر تیمار آویشن محافظت‎شده (به‌ویژه 100 میلی‌گرم در کیلوگرم) نسبت به تیمار اسانس خالص درزمینۀ عملکردهای وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک و ... که سبب کاهش مصرف اسانس در جیره می‎شود می‎توان آن را توصیه کرد که عملکرد بهتری دارد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of thyme essence and microencapsulated form on performance, carcass traits, antioxidant enzymes and some blood metabolite of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to evaluate the effect of thyme essential oil and capsulated form on performance, carcass traits yields, feed intake, blood metabolite, in broiler chicks. This experiment was conducted in a completely randomized design with 4 treatments, 4 replicates and 12 broiler chicks per each replicate. The experimental treatments  was consist 1) basal diet 2)basal diet + 200 ppm thyme essence 3) basal diet + 200 ppm encapsulated thyme essence 4) basal diet + 100ppm encapsulated thyme essence. Body weight, feed intake and feed conversion were measured at the end of each experimental period. 10d Body weight at was significantly differ between control and other treatments significantly (P< 0.05). Body weight at 24 d of age, in thyme essence and 100 ppm encapsulated thyme essence groups, were differ from control group significantly (P< 0.05). Overall Feed conversion ratio had significantly difference in 100 ppm encapsulated thyme essence group  and control group. There are no significantly differences in gizzard, abdominal fat, bursa of fabricius, and thymus and spleen relative weight in all experimental treatments. Serum glucose, triglyceride, HDL, LDL, VLDL cholesterol did not showed any significant differences among treatments. Serum cholesterol content was significantly different (P< 0.05) and all treatment with any form of essence had lower than control group. Based on our results, it can be concluded that 100 ppm encapsulated thyme essence group had better performance parameters in compared to control group and encapsulation can increase efficiency  so with lower amount of thyme essence similar performance to 200 thyme essence treatment was obtained.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد رضا بهرامی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکدۀ کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک

ایمان حاج خدادادی |
استادیار، دانشکدۀ کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک

حسین قاسمی |
استادیار، دانشکدۀ کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک

مهدی خدایی مطلق |
دانشیار، دانشکدۀ کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک


نشانی اینترنتی https://ijas.ut.ac.ir/article_65467_af3e0e0ad177b2ca8c5b1ca23d4f9f44.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-578803.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات