این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات دامپزشکی، جلد ۷۲، شماره ۳، صفحات ۳۰۳-۳۰۹

عنوان فارسی بررسی تأثیر باکتری لاکتوباسیلوس رامنوسوس بر سمیت زدایی آفلاتوکسینB۱ در شرایط برون تنی
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: آفلاتوکسین‌ها متابولیت‌های ثانویه ناشی از رشد کپک‌ها در خوراک دام می‌باشند. باکتری‌های اسید لاکتیک میکروارگانیسم‌هایی می‌باشند که توانایی جذب آفلاتوکسین‌ها را دارند. هدف: در این تحقیق تأثیر باکتری لاکتوباسیلوس رامنوسوس گونه PTCC (1637) بر سمیت زدایی و جذب توکسین آفلاتوکسینB1 در شرایط in vitro (محیط شکمبه گاو) بررسی گردید. روش کار: به این منظور از باکتری مورد نظر تیمارهای مختلف (زنده، تیمار شده با اتوکلاو، تیمار شده با حرارت C° 100 و تیمار شده با اسید) تهیه شد و به محیط شکمبه گاو افزوده شد. سم آفلاتوکسینB1 در مقادیر مختلف (0، 5، 10 و 20) ppb نیز به محیط شکمبه افزوه شدند و در زمان‌های یک و دو ساعت در دمای C° 37 اینکوباتور گذاری شدند. سپس میزان سم باقیمانده در محیط توسط روش الایزا اندازه گیری شد. نتایج: نتایج نشان داد که میکروارگانیسم یاد شده در حالت تیمار اتوکلاو شده بیشترین میزان حذف سم را دارد (05/0>p). همچنین با افزایش زمان اینکوباسیون میزان جذب سم به طور معنی‌داری (78%) افزایش یافته است (05/0>p) و با افزایش غلظت سم در محیط کشت توانایی باکتری در جذب سم افزایش می‌یابد. نتیجه گیری نهایی: به عنوان یک راهکار در صنعت خوراک دام استفاده از دیواره سلولی باکتری و یا ترکیبات آن می‌تواند برای کاهش سم آفلاتوکسینB1 مفید باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آفلاتوکسین1B، محیط شکمبه، سمیت زدایی، لاکتوباسیلوس رامنوسوس،

عنوان انگلیسی Effect of Lactobacillus rhamnosus (PTCC 1637) on ruminal detoxification of aflatoxin B1
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: Aflatoxins are secondary metabolites due to the growth of molds in animal feed. Lactic acid bacteria are microorganisms that can absorb aflatoxins. Objectives: the effect of the yeast Lactobacillus rhamnosus (PTCC 1637) on Aflatoxin B1 detoxification and absorption of toxin in in vitro (the cow rumen) was investigated. METHODS: For this purpose, the bacteria used in various treatments (live-treated, autoclave, heat-treated, treated with acid 100ºC) was prepared and added to the rumen of cattle. Aflatoxin B1 in different doses (0, 5, 10, 20) ppb in the rumen were added and at times one and two hours were incubated at 37°C. The amount of toxin residues was measured by ELISA using Europroxima kits. RESULTS: The results showed that microorganisms have been treated in an autoclave have the largest amount toxin removal (90.5 percent) (p< 0.05). Also with increases the incubation time, the amount of toxin absorbed significantly (78%) increased (p< 0.05) and with increasing concentrations of toxin in vitro the bacteria's ability to absorb toxin increases. Conclusions: As a solution to the livestock feed industry bacterial cell wall or its compounds can be helpful in reducing Aflatoxin B1 toxin.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رضا کاراژیان |
عضو هیئت علمی/ جهاددانشگاهی مشهد

ایرج شاکر شیدا |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، ایران

معصومه مهربان سنگ آتش |
عضو هیئت علمی/ پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی مشهد

فائزه تجلی |
گروه پژوهشی پزشکی و مولکولی، دانشکده کشاورزی جهاد دانشگاهی مشهد، ایران

محسن مجتهدی |
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

محمد صادق |
کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی، شرکت ژرف اندیشان فاخر


نشانی اینترنتی https://jvr.ut.ac.ir/article_65235_959d6cfe64652239c6d870101a9539b1.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-579060.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات