این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۷۷، صفحات ۱۴۴-۱۳۵
عنوان فارسی
بهینهسازی فرآیند تولید پروتئین هیدرولیز شده از آب پنیر با استفاده از آنزیم آلکالاز
چکیده فارسی مقاله
چکیده پپتیدهای زیست فعال اجزاء پروتئینی هستند که در ساختار پروتئین اصلی غیر فعال بوده و بعد از آزاد شدن توسط هیدرولیز آنزیمی، عملکردهای فیزیکوشیمیایی متعددی از خود بروز میدهند. در این پژوهش از روش آماری سطح پاسخ جهت بهینهسازی شرایط فرآیند هیدرولیز پروتئین آب پنیر با استفاده از آنزیم آلکالاز استفاده شد. فاکتورهای مورد بررسی در این تحقیق دما، زمان و نسبت آنزیم به سوبسترا بودند که برای رسیدن به بیشترین میزان درجه هیدرولیز این متغییرها در محدودهی دمای 52-43 درجه سانتیگراد، زمان 175-65 دقیقه و مقدار آنزیم90-45 (واحد آنسون بر کیلوگرم پروتئین) انتخاب شدند. آزمایشات بر اساس طرح مرکب مرکزی انجام شد. اثر متغییرهای واکنش برروی درجه هیدرولیز معنیدار شد (05/0 >P). شرایط بهینه برای رسیدن به بیشترین میزان درجه هیدرولیز شامل دمای 02/49 درجه سانتیگراد، زمان 28/174 دقیقه و نسبت آنزیم به سوبسترای 90 (واحد آنسون بر کیلوگرم پروتئین) بهدست آمد و تحت این شرایط میزان درجه هیدرولیز 57/41 درصد حاصل شد. ضریب رگرسیون (R2) حاصل برای مدل ارائه شده (از نوع درجه دوم) 95/0 بود. این مقادیر بیانگر دقت بالای مدل برای پیش بینی شرایط واکنش با متغییرهای مختلف میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Optimization of whey protein hydrolysate production process by alcalase enzyme
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Bioactive peptides are considered specific protein fragments that are inactive within the sequence of the parent protein. After they are released by enzymatic hydrolysis, they may exert various physiological functions. In the present study, response surface methodology was used to optimize hydrolysis conditions for preparing protein hydrolysate from whey protein, using Alcalase 2.4L enzyme. The investigated factors were temperature, time and enzyme/substrate ratio which were selected in the range 43-52°C, 65-175 min and 45-90 AU/Kg protein, respectively to achieve maximum degree of hydrolysis. Experiments were designed according to the central composite design. Each of the studied variables had significant effect on degree of hydrolysis (p< 0/05). The optimum conditions to achieve the highest degree of hydrolysis were temperature 49.02°C , time 174.28 min, and enzyme / substrate ratio 90AU/Kg protein. Under these conditions, hydrolysis degree was 41.57 %. Regression coefficient for, chariot models (Quadratic type) was, 0.95. The values indicated the high accuracy of the model to predict the reaction conditions for different variables.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
شیما پیری قشلاقی | shima piri-gheshlaghi
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
علیرضا صادقی ماهونک | Ali reza Sadeghi
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محمد قربانی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مهران اعلمی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-7-11911-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-579222.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات