این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۵، شماره ۷۷، صفحات ۲۱۷-۲۰۷

عنوان فارسی اثر نوع پوشش و روش تمیزکردن در کاهش میزان آلودگی میوه خرمای مضافتی
چکیده فارسی مقاله چکیده خرمای مضافتی مهم ترین محصول صادراتی استان کرمان به شمار می‌آید. آلودگی خوشه های آن در مرحله قبل از برداشت به دلیل شرایط آب و هوائی و باد خیزی مناطق رشد آن به گرد وخاک و انتقال اسپور قارچ ها و دیگر عوامل کاهش کیفیت، یکی از مهمترین مشکلات تولید کنندگان است. در این تحقیق اثر تمیز کردن و پوشش دهی خوشه های خرما در مرحله خلال جهت کاهش آلودگی و افزایش کیفیت میوه مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای تمیز کردن شامل هوای تحت فشار با استفاده از فن و محلول اسید استیک (چهار دهم در صد) بودند. پوشش‌های مورد استفاده بر روی خوشه کرباس ، روکش پلی اتیلنی و محلول نشاسته 5 درصد حاوی عصاره روغنی جوز هندی (4000 پی‌پی‌ام)بودند. اثر تیمارهای ذکر شده در طی تبدیل مرحله خلال به رطب به مدت یک ماه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه و تحلیل آماری داده‌ها نشان داد که در صدقند، در صد رطوبت ومیزانpH در سه نوع پوشش نسبت به نمونه شاهد معنی دار بوده است(01/0 p≤). با گذشت زمان، میزان pH در کلیه تیمارها افزایش و میزان اسیدیته به‌طور معنی‌داری کاهش یافت. بیشترین میزان pH مربوط به روکش پلی اتیلن و پوشش دهی با نشاسته بود(13/6).به طور کلی نتایج به دست آمده پوشش نشاسته به همراه عصاره روغنی جوز هندی همراه با روکش پلی اتیلنی نسبت به بقیه تیمارها در حفظ خواص کمی ، کیفی و میکروبی برتری دارد و قابل توصیه می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کرباس،روکش پلی اتیلن ، نشاسته،پوشش، خرمای مضافتی

عنوان انگلیسی ffect of coating and cleaning method in reducing contamination rate of Mazafati date fruit
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فرشته سلاجقه |
محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان

فریبا زینالی | Fariba Zeinali
دانشیار گروه علوم و صنایع غذائی دانشگاه ارومیه

محمد علیزاده | Mohammad Alizadeh
استاد گروه علوم و صنایع غذائی دانشگاه ارومیه

ابوالفضل گلشن تفتی | Abolfazl Golshan tafti
استادیار گروه علوم و صنایع غذائی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی


نشانی اینترنتی http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-7-20651-2&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-579228.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات