این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۷۷، صفحات ۲۵۹-۲۵۱
عنوان فارسی
بررسی تاثیر تیمار نیتریک اکسید و زمان نگهداری بر خواص فیزیکوشیمیایی قارچ خوراکی Agaricus bisporus
چکیده فارسی مقاله
قارچ خوراکی ماندگاری پایینی دارد. بنابراین به کارگیری راه کار های علمی برای افزایش ماندگاری آن جهت بهبود و توسعه تولید ضروری به نظر می رسد. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تیمار نیتریک اکسید و زمان ماندگاری بر خواص فیزیکوشیمیایی قارچ خوراکی Agaricus bisporus انجام گرفت. این آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در2 غلظت صفر و 4/5 میلی مولار نیتریک اکسید با 3 تکرار انجام گرفت. در ابتدا دو غلظت صفر و 4/5 میلی مولار (سدیم نیتروپروساید) محلول آزاد کننده ی نیتریک اکسید تهیه و قارچ ها به مدت10 دقیقه در آن غوطه ور شد سپس در بسته های پلی استایرن بسته بندی و در دمای 4 درجه سانتی گراد به مدت 9 روز نگهداری گردید. از لحاظ میزان فنل کل، ویتامین ث، سفتی و فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز در روز های 6،3 و9 مورد بررسی قرار گرفت. تیمار با نیتریک اکسید به طور معنی دار باعث حفظ کیفیت قارچ در پایان مدت نگهداری شد به طوری که، قارچ حاوی غلظت 4/5 میلی مولار نیتریک اکسید در مقایسه با شاهد بیشترین میزان سفتی، محتوای فنل کل، ویتامین ث و کاهش فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز را در روز سوم نگهداری داشت. نتایج این پژوهش نشان می دهد که استفاده از نیتریک اکسید می تواند به عنوان راهبرد موثری جهت افزایش عمر نگهداری قارچ دکمه ای استفاده گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of nitric oxide treatment and maintenance time on physicochemical properties of mushroom (Agaricus bisporus)
چکیده انگلیسی مقاله
Mushrooms have low stability and therefore, use of applied scientific methods to increasing their stability has more important role to increasing product development. In order to study effect of nitric oxide treatment and maintenance time on physicochemical properties of mushroom (Agaricus bisporus) . A factorial experiment using completely randomized design with two concentrations of nitric oxide (0 & 4.5 mM) & 3 replication . In first time, two concentrations : 0 & 4.5 mM SNP (sodium nitroprusside) were prepared and mushrooms were dipped for 10 minutes in the solutions of nitric oxide donor, then packed in polystyrene bags, and stored at 4 ° C for 9 days, and mushroom properties were measured such as: firmness, total phenolics, ascorbic acid rate & activities of polyphenol oxidase in the days of 3, 6 and 9. The treatment of mushroom with nitric oxide significantly maintained quality at the end of the storage , So that mushrooms that containing 4.5 mM concentration nitric oxide compared with control and showed a high level of firmness, , maintained, Total phenol , ascorbic acid and reduce on activities of polyphenol oxidase on the third day in the storage. The results indicated that, the application of nitric oxide may be used as an effective and successful strategy to increase the shelf life of mushroom (Agaricus bisporus) .
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
رعنا قره لی |
دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی دانشگاه ازاد تبریز
افسانه یوسف پور دخانیه |
staff member in tabriz islamic azad university
هییت علمی دانشگاه آزاد نبریز
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-7-14723-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات