این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۷۷، صفحات ۳۰۲-۲۹۳
عنوان فارسی
تشخیص فساد ماهی قزل آلا (Salmo trutta) در طول نگهداری با استفاده از یک سنسور رنگ سنجی کاغذی ساده
چکیده فارسی مقاله
یکی از مهمترین مشکلات موجود در صنعت غذا فساد مواد غذایی در طول نگهداری میباشد که تشخیص به موقع و زود هنگام آن میتواند از بسیاری از زیانهای اقتصادی جلوگیری کند. مواد غذایی حاوی پروتئین بالا بیش از سایر مواد غذایی در معرض فساد میباشند که از جمله این محصولات می توان به ماهی اشاره کرد. هدف از این پژوهش ایجاد یک سنسور رنگی با استفاده از کاغذ صافی واتمن شماره 1 و بر مبنای تغییرات رنگ آنتوسیانینها در مقادیر مختلف pH برای تشخیص فساد ماهی میباشد. آنتوسیانینها رنگدانههای گیاهی محلول در آبی هستند، که باعث ایجاد طیف وسیع رنگها از قرمز تا آبی میشوند. در حقیقت فساد ماهی در طی نگهداری به گونهای است که ترکیبات نیتروژنی آزاد میکنند. هرچه این ترکیباب فرار بیشتر تولید شود pH محیط بازیتر میشود. تغییرات pH، اندیس تیوباربیتیوریک اسید (TBA)، میزان کل بازهای ازته فرار (TVBN)، پارامترهای رنگ سنجی Lab و رشد میکروبی نمونههای ماهی در اثر تماس با این سنسورهای رنگی به محض تغییر رنگ مورد بررسی قرار گرفته شد. نتایج نشان داد که سیستم حساسیت بسیار خوبی نسبت به تغییرات pH دارد و فاسد شدن ماهی را با توجه به تغییر رنگ نشان میدهد. بنابراین این سنسور رنگسنجی به راحتی می-تواند در بسته بندیهای هوشمند به کار گرفته شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سنسور رنگی، سنسور کاغذی، آنتوسیانین، فساد ماهی
عنوان انگلیسی
Detection of fish spoilage during the storage using a simple colorimetric paper sensor
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
منیژه نگهداری فر |
دانشگاه شیراز
مرضیه سپیدنامه |
دانشگاه شیراز
مرجان مجدی نسب |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-7-17612-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-579236.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات