این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله زنان، مامایی و نازایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱، صفحات ۸۰-۸۹
عنوان فارسی
مقایسه الگوی غذایی دوران بارداری در مادران دارای کودک کم وزن و با وزن طبیعی هنگام تولد
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: کموزنی هنگام تولد (وزن کمتر از 2500 گرم)، یکی از عوامل مهم در مرگومیر نوزادان در مشکلات بهداشتی مهم است. دریافت ناکافی مواد غذایی سالم در دوران بارداری میتواند بر سلامت جنین اثر بگذارد و الگوی غذایی نامناسب، عاملی برای خطر تولد نوزاد کم وزن است. با توجه به اهمیت سلامت کودکان، مطالعه حاضر با هدف مقایسه الگوی غذایی دوران بارداری مادران دارای کودک کم وزن و با وزن طبیعی هنگام تولد در جنوب شهر تهران انجام شد. روشکار: این مطالعه مورد شاهدی در سال 1394 بر روی 262 نفر از مادران سالم مراجعهکننده به مراکز جنوب شهر تهران که در سه ماه نزدیک به زمان انجام مطالعه کودک خود را به دنیا آورده بودند، انجام شد. اطلاعات جمعیت شناختی و الگوی غذایی با استفاده از پرسشنامه جمعآوری گردید. الگوهای غذایی بر اساس دادههای موجود با روش تحلیل مؤلفههای اصلی تعیین شدند. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS (نسخه 22) و آزمونهای تی مستقل و کای دو انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنادار در نظر گرفته شد. یافتهها: بر اساس نتایج، میزان کموزنی هنگام تولد در مادرانی که الگوی غذایی ناسالم داشتند بیشتر بود. ارتباط معناداری بین وزن هنگام تولد نوزاد با تحصیلات و شغل و الگوی غذایی سالم مادر مشاهده شد (05/0>p). نتیجهگیری: پیروی از الگوی غذایی سالم در دوران بارداری بر نتایج بارداری اثر مثبتی میگذارد و موجب کاهش کموزنی هنگام تولد میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بارداری، رژیم غذایی، کموزنی هنگام تولد،
عنوان انگلیسی
Comparison of Dietary Patterns during Pregnancy in the Mothers of the Infants with Low Birth Weight and Normal Weight
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Low birth weight (LBW) (< 2500 grams) is a significant contributing factor to infant mortality. Inadequate intake of healthy food during pregnancy could adversely affect the growth and health of the fetus, and unhealthy dietary patterns during pregnancy are among the main risk factors in LBW. Given the importance of children's health, the present study aimed to compare the dietary patterns during pregnancy in the mothers of the infants with LBW and normal weight in the south of Tehran, Iran. Methods: This case-control study was conducted in 2015 on 262 healthy mothers referring to a health center in the south of Tehran, Iran. The participants had given birth within the past three months at the time of the study. Data on the demographic characteristics and dietary patterns of the subjects were collected using a questionnaire. Major dietary patterns were determined using principal component analysis. Data analysis was performed in SPSS version 22 using independent sample t-test and Chi-square to evaluate the correlations between the quantitative and qualitative variables, respectively. P-value of less than 0.05 was considered significant. Results: The rate of LBW was higher in the mothers with unhealthy dietary patterns during pregnancy. In addition, significant correlations were observed between birth weight and maternal education level, occupation status, and healthy dietary patterns (P< 0.05). Conclusion: According to the results, adherence to a healthy diet during pregnancy could have a positive effect on pregnancy outcomes and reducing the risk of LBW.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Pregnancy, Diet, Low Birth Weight
نویسندگان مقاله
سمیرا احمدی طاهری | Samira Ahmadi Taheri
M.Sc. Student of Health Sciences in Nutrition, Children Growth Research Center, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم بهداشتی در تغذیه، مرکز تحقیقات رشد کودکان، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران.
امیرحسین رمضانی احمدی | Amir Hossein Ramazani Ahmadi
PhD Candidate in Nutrition, School of Paramedicine, Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran.
دانشجوی دکترای تخصصی تغذیه، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
مریم جوادی | Maryam Javadi
Associate Professor, Department of Nutrition, Children Growth Research Center, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran. Associate Professor, Department of Nutrition, School of Public Health, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
دانشیار گروه تغذیه، مرکز تحقیقات رشد کودکان، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران. دانشیار گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
آمنه باریکانی | Ameneh Barikani
Associate Professor, Department of Community Medicine, Children Growth Research Center, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran.
دانشیار گروه پزشکی اجتماعی، مرکز تحقیقات رشد کودکان، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران.
نشانی اینترنتی
http://ijogi.mums.ac.ir/article_10585.html
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/14/article-14-580481.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
اصیل پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات