این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش نفت، جلد ۲۷، شماره ۶-۹۶، صفحات ۱۵۵-۱۶۶

عنوان فارسی بررسی خواص فیزیکی مخلوط روغن دی‌سولفید و میعانات گازی
چکیده فارسی مقاله استفاده هم‌زمان از میعانات گازی و روغن دی‌سولفید ترکیب نوظهوری شناخته می‌شود که توجه محققین را به خود معطوف نموده است. به‌کارگیری این مواد به تنهایی و یا به‌صورت ترکیب با هم مستلزم کسب اطلاعات دقیق آزمایشگاهی از خواص فیزیکی- شیمیایی حالت خالص و حالت ترکیبی است. روغن دی‌سولفید به عنوان یک محصول جانبی و دورریز در فرآیند شیرینی‌سازی گاز تولید می‌شود که شامل تعداد زیادی ترکیب دی‌‌سولفیدی است. میعانات گازی در دما و فشار محیط در حالت مایع است و یک ماده صنعتی با ارزش افزوده بالا محسوب می‌گردد. افزودن میعانات گازی به روغن دی‌سولفید ممکن است خواص این ماده را بهبود ببخشد و کاربردهای نوین روغن دی سولفید را تقویت کند. در این پژوهش، ترکیبات مختلف این دو ماده از 0 تا 100 درصد حجمی روغن دی‌سولفید مورد آزمون‌های ضریب شکست، کشش سطحی، رئولوژی، سنجش میزان نمک و گرمای احتراق قرار گرفت. نتایج نشان داد که ضریب شکست این دو ماده با افزایش درصد حجمی میعانات گازی از 5215/1 تا 4277/1 در شرایط محیطی به‌صورت خطی کاهش یافت. مقدار کشش سطحی نیز به‌ترتیب از 6/30 تا mN/m 9/19 اما با دقت خوبی به‌صورت یک تابع درجه 2 نزولی بود. داده‌های رئولوژی مشخص کرد که ترکیبات مختلف این دو ماده رفتار سیال نیوتنی داشته و گرانروی مخلوط با افزودن روغن دی‌سولفید از 54/0 تا mPa.s 69/0 در دمای استاندارد C° 5/15 افزایش یافت. غلظت نمک موجود در میعانات گازی و روغن دی‌سولفید خالص به‌ترتیب 096/26 و g/m3 265/30 به‌دست آمد. گرمای احتراق روغن دی‌سولفید نیز تقریبا 60 % گرمای احتراق میعانات گازی بود که نشان از افت کیفیت احتراق میعانات گازی در صورت افزودن روغن دی‌سولفید می‌باشد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله روغن دی‌سولفید، میعانات گازی، ضریب شکست، کشش سطحی، رئولوژی،

عنوان انگلیسی Investigation of Physical Properties of Disulfide Oil and Condensate Mixture
چکیده انگلیسی مقاله The simultaneous utilization of Disulfide Oil (DSO) and Condensate is known as a novel mixture that has drawn researchers' attention. The usage of such products is applicable when only precise experimental physico-chemical data are available. The DSO is produced as a waste and byproduct of gas sweetening process, which contains several disulfide components. Moreover, condensate is known as a valuable industrial product that is liquid at atmospheric temperature and pressure. Adding condensate to DSO makes it more economically feasible for export and may upgrade thermo-physical properties of DSO.Moreover, adding condensate to DSO promotes its potential applications. In this research work, different volume fractions of these two products from zero (0%) to 100% of DSO were tested by Refractometer, Tensiometer, Rheometer, Salinometer, and Calorimeter. It was found that the obtained refractive indexes linearly decreased from 1.5215 to 1.4277 by increasing the volume fraction of condensate at ambient temperature and pressure.Subsequently, the surface tension values decreased from 30.6 to 19.9 mN/m via quadratic function. The Rheometer results showed that various mixtures of these two products depicted a Newtonian fluid behavior in which their viscosity increased from 0.54 to 0.69 mPa.s by adding DSO at a standard temperature of 15.5˚C. The salt concentrations in condensate and DSO were achieved 26.096 and 30.265 g/m3 respectively. The calorific value of DSO was almost half of that of condensate value. It was observed that the condensate heat of combustion reduced by adding DSO.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سید علی جعفری |
گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی نفت، گاز و پتروشیمی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران

رضا آذین |
گروه مهندسی نفت، دانشکده مهندسی نفت، گاز و پتروشیمی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران

محمد محمدی باغملایی |
گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی نفت، گاز و پتروشیمی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران

شهریار عصفوری |
گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی نفت، گاز و پتروشیمی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران

عاطفه نوشادی |
گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی نفت، گاز و پتروشیمی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران

فریده عبدالهی |
گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی نفت، گاز و پتروشیمی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران


نشانی اینترنتی http://pr.ripi.ir/article_826_4b0b6f1701a8bc520be0ff8c8ed60458.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1344/article-1344-580551.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات