این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
Research in Pharmaceutical Sciences
، جلد ۷، شماره ۳، صفحات ۱۹۷-۰
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Chemical composition of essential oil of Ferulago macrocarpa (Fenzl) Boiss. fruits
چکیده انگلیسی مقاله
Water-distilled essential oil of Ferulago macrocarpa (Umbelliferae) fruits was analyzed using GC-MS for the first time. Forty-two components comprising 99.5% of the total oil were identified, of which bornyl acetate (40.8%), 2,3,6-trimethyl benzaldehyde (7.2%), δ-selinene (5.5%), 1,10-di-epi-cubenol (5.1%), germacrene D (3.5%), β-phellandrene (3.5%) and α-pinene (3.4%) were found to be the major components. The oil of F. macrocarpa fruits consisted of 15 monoterpene hydrocarbons (21.4%), 6 oxygenated monoterpenes (42.2%), 17 sesquiterpene hydrocarbons (22.4%) and one oxygenated sesquiterpene (5.1%). Three benzenoid derivatives also comprised 8.4% of the oil. Monoterpenes and sesquiterpenes comprised 63.6% and 27.5% of the F. macrocarpa fruits essential oil respectively; however, bornyl acetate (40.8%) was identified as the most abundant component of the oil.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سیدابراهیم سجادی | s e sajjadi
y شکوهی نیا | y shokoohinia
m جمالی | m jamali
نشانی اینترنتی
http://rps.mui.ac.ir/index.php/jrps/article/view/331
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
Short Communication
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات