این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
پژوهش های علوم دامی
، جلد ۲۷، شماره ۴، صفحات ۲۳-۳۴
عنوان فارسی
توانایی یدک شدن آرژنین با گوانیدینواستیک اسید و تعیین نیاز آرژنین مرغ مادرگوشتی در انتهای دوره تولید
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعاتی: تعیین نیاز مجدد مواد مغذی و ارزش جایگزینی افزودنی های تجاری در جیره های کاربردی در جهت بهبود عملکرد مرغ مادر گوشتی هدف: این تحقیق به منظور ارزیابی مجدد نیاز آرژنین در جیرههای کاربردی مرغمادرگوشتی و امکان یدک شدن آرژنین توسط گوانیدینواستیک اسید (GAA) انجام شد. روش کار: آزمایش با 320 قطعه مرغ مادر سویه راس 308 به صورت فاکتوریل، شامل دو سطح GAA (صفر و 12/0درصد جیره غذایی) و چهار سطح آرژنین افزوده (0، 3/0، 6/0 و 9/0درصد جیره غذایی) در دوره سنی 54 تا 63 هفتگی انجام شد. نیاز آرژنین با استفاده از تابعیت خطی و غیرخطی برای صفات عملکردی از آرژنین خوراک تعیین شد. نتایج: اثر متقابل آرژنین و GAA بر قابلیت باروری معنیدار بود (05/0>P). تابعیت ایمونوگلوبولینG و نفوذ اسپرم در لایه پریویتلین از سطوح افزایشی آرژنین معنیدار بود (05/0>P). اثر آرژنین افزوده و GAA بر سرانه تخممرغ تولیدی و قابلجوجهکشی کل دوره (مرغ لانه) و وضعیت پوشش پر معنیدار نبود (05/0>P)، هرچند افزودن آرژنین باعث افزایش فراوانی پرندگان با پوشش کامل پر (امتیاز 5) شد و بیشترین سرانه تخممرغ تولیدی با افزودن 3/0درصد آرژنین همراه با گوانیدینواستیکاسید حاصل شد. با افزایش میزان آرژنین افزوده تا 6/0 و 9/0درصد، مدت زمان مصرف جیره روزانه به طور معنیدار تا دو برابر افزایش یافت. نیاز آرژنین قابلهضم برای سرانه کل تخممرغ تولیدی، سرانه کل تخممرغ قابلجوجهکشی، نفوذ اسپرم در لایهپریویتلین و ایمونوگلوبولینG با احتساب آرژنین جیره پایه به ترتیب 85/0، 87/0، 03/1 و 34/1 درصد برآورد شد، که بیش از میزان توصیه شده توسط راهنمای پرورش است. با اعمال 12/0درصد GAA، نیاز آرژنین افزوده برای موارد مزبور به ترتیب 02/1، 91/0، 00/1 و 27/1درصد برآورد شد. نتیجهگیری نهایی: براساس نتایج این آزمایش، مقدار آرژنین توصیه شده توسط راهنمای پرورش مرغمادرگوشتی سویه راس 308، تکافوی نیاز این پرنده را نمینماید و افزودن GAA، جایگزین بخشی از آرژنین برای صفت باروری شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
مرغ مادر گوشتی، آرژنین، گوانیدینواستیکاسید،
عنوان انگلیسی
Capacity of guanidioacetic acid to spare dietary arginine and determination of arginine requirement of broiler breeder at the final phase of egg production
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
لیدا اسمعیلی نیا |
علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
مجتبی زاغری |
علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سید ناصر موسوی |
گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین-پیشوا، ورامین، ایران
نشانی اینترنتی
http://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_7270_65193efaf85c1c582f518c7d4327d36d.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1407/article-1407-581394.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات