این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های علوم دامی، جلد ۲۷، شماره ۴، صفحات ۳۵-۵۵

عنوان فارسی اثر پسماند گیاهان دارویی بر فراسنجه‌های خونی، صفات کیفی تخم مرغ و پاسخ‌های ایمونولوژیک مرغ‌های تخم گذار تغذیه شده با نسبت‌های متفاوت اسیدهای چرب امگا-۶ به امگا-۳
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعاتی: استفاده از پسماند گیاهان دارویی می تواند در جیره های مستعد پراکسیداسیون لیپیدی مفید واقع شود. هدف: این آزمایش به منظوربررسی اثر سطوح مختلف مخلوط پسماند گیاهان دارویی (تایموسولگاریس،منتا پیپریتا، رزمارینوس افیسینالیس و آنتوم گراوئولنس) در جیره­های غذایی با نسبت‌های متفاوت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 بر فراسنجه های خونی، پایداری اکسیداتیو،صفات کیفی تخم مرغ و پاسخ‌های ایمنی مرغ­های تخم گذار انجام پذیرفت. روش کار: در این پژوهش از 120 قطعه مرغ تخم‌گذار لگهورن سویه های-لاینW-36 (در سن 40 هفتگی) استفاده شد. مرغ­ها به صورت تصادفی بین 6 تیمار آزمایشی، متشکل از 4 تکرار و 5 قطعه مرغ در هر تکرار و در قالب یک آزمایش فاکتوریل 3×2 بر پایه طرح کاملاً تصادفی اختصاص یافتند. نتایج: استفاده از جیره‌های با نسبت پایین اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3، موجب افزایش غلظت مالون دی آلدهید سرم و شاخص رنگ زرده تخم­مرغ (05/0P<) و نیز کاهش فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز (01/0P<)، غلظت تری­گلیسرید پلاسما (05/0P<) و کلسترول زرده تخم‌مرغ (01/0P<) گردید. تغذیه پرندگان با جیره های حاوی پسماندهای گیاهی، شمار لنفوسیت‌ها، تیتر آنتی­بادی علیه ویروس بیماری نیوکاسل و نیز شاخص رنگ زرده، استحکام پوسته تخم­مرغ و واحد هاو را به طور معنی داری (05/0P<) بهبود بخشید. شمار هتروفیل‌ها، میزان کلسترول و تری گلیسرید پلاسما (05/0P<) و فعالیت آنزیم­های گلوتامیک پیروات ترانس آمیناز و آلکالین فسفاتاز در سرم پرندگانی که باجیره حاوی پنج درصد مخلوط پسماند تغذیه شده بودند کاهش یافت (05/0P<). نتیجه گیری نهایی: هرچند تغذیه نسبت پایین اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 موجب کاهش سطح کلسترول و تری گلیسرید پلاسما، کلسترول تخم مرغ و فعالیت آنزیم‌های کبدی گردید، اما امکان بروز فساد اکسیداتیو را افزایش داد. با این وجود بهره‌گیری از سطح پنج درصد پسماند گیاهان دارویی توانست موجب بهبود شاخص‌های آنزیمی سلامت کبد، پاسخ های ایمنی سلولی و استحکام پوسته تخم مرغ شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of medicinal plants’ by-product mixture on blood parameters, egg quality and immunological responses of laying hensfed diets withdifferent Omega-6 to Omega-3 ratios
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سیده اسماء موسوی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

سید امیرحسین مهدوی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

احمد ریاسی |
گروه علوم دامی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

حسین حسینی |
گروه علوم دامی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان


نشانی اینترنتی http://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_7271_b4d4461b6dc10b64f3cdd02dbad845c5.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1407/article-1407-581395.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات