این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های علوم دامی، جلد ۲۷، شماره ۴، صفحات ۵۷-۷۶

عنوان فارسی اثرات سطوح مختلف آرژنین در جیره‌‌های بر پایه کنجاله کانولای عمل‌آوری شده و یا بدون عمل‌آوری با مس بر عملکرد، وزن اندام‌ها و برخی از فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعاتی: مس و آرژنین دارای وظایف فراوانی می­باشند که می­توانند برای جوجه­های گوشتی مفید باشند. هدف: این آزمایش به منظور مطالعه اثر عمل­آوری کنجاله کانولا با سطوح مختلف یون مس و مکمل آرژنین بر عملکرد، وزن اندام‌های بدن و برخی متابولیت­های خونی جوجه­های گوشتی انجام شد. روش کار: آزمایش به شکل آزمون فاکتوریل 3×3  در قالب طرح کاملاً تصادفی با استفاده از سه سطح مس (صفر، 125 و 250 میلی‌گرم در کیلوگرم) و سه سطح آرژنین (صفر، 1/0 و 2/0 درصد) با تعداد 405 قطعه جوجه­ی گوشتی نر (سویه راس 308) در 9 تیمار، 5 تکرار و در هر تکرار 9 جوجه در یک دوره­ی 3 هفته­ای (42-22 روزگی) صورت گرفت. نتایج: افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک با عمل­آوری کنجاله کانولا با سطح 250 میلی­گرم مس به طور معنی­داری بهبود یافت (05/0>P). عمل­آوری کنجاله کانولا با مس (01/0>P)  و افزودن سطح 2/0 درصد آرژنین (05/0>P) به جیره به طور معنی­داری وزن سینه را افزایش داد. مکمل­سازی 2/0 درصد آرژنین باعث کاهش چربی حفره شکمی و وزن شش­ها و بالعکس افزایش وزن دوازدهه (05/0>P) و ژژنوم (01/0>P) گردید. پایین­ترین وزن سکوم­ در جوجه­های تغذیه شده با جیره­های بر پایه کنجاله کانولا عمل­آوری شده با سطح 250 میلی­گرم در کیلو­گرم مس مشاهده شد (05/0>P). غلظت پلاسمایی اسید اوریک در پرندگان تغذیه شده با جیره­های مکمل شده با 2/0درصدآرژنین نسبت به دو سطح دیگر پایین­تر بود (01/0>P). نتیجه­گیری نهایی: به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که عمل­آوری کنجاله کانولا با مس می­تواند باعث کاهش اثرات مضر گلوکوزینولات­ها بر عملکرد جوجه­های گوشتی گردد و همچنین افزودن 2/0 درصد آرژنین می­تواند موجب تغییر متابولیسم انرژی به سمت ذخیره پروتئین شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جوجه‌های گوشتی، عمل‌آوری با مس، عملکرد، مکمل‌سازی آرژنین،

عنوان انگلیسی Influence of supplementing different levels of arginine to diets based on canola meal untreated or treated with copper on performance, organ weights and blood parameters of broilers
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله صبا عظیمی‌یوالاری |
گروه علوم دامی، دانشکده‌ی کشاورزی، دانشگاه ارومیه

پرویز فرهومند |
گروه علوم دامی، دانشکده‌ی کشاورزی، دانشگاه ارومیه

سینا پیوستگان |
گروه علوم دامی، دانشکده‌ی کشاورزی، دانشگاه ارومیه

پیام باغبان کنعانی |
گروه علوم دامی، دانشکده‌ی کشاورزی، دانشگاه تبریز


نشانی اینترنتی http://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_7272_d1e9cc163a75b6975ec8586e10760b3e.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1407/article-1407-581396.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات