این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
پژوهش های علوم دامی
، جلد ۲۷، شماره ۴، صفحات ۵۷-۷۶
عنوان فارسی
اثرات سطوح مختلف آرژنین در جیرههای بر پایه کنجاله کانولای عملآوری شده و یا بدون عملآوری با مس بر عملکرد، وزن اندامها و برخی از فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعاتی: مس و آرژنین دارای وظایف فراوانی میباشند که میتوانند برای جوجههای گوشتی مفید باشند. هدف: این آزمایش به منظور مطالعه اثر عملآوری کنجاله کانولا با سطوح مختلف یون مس و مکمل آرژنین بر عملکرد، وزن اندامهای بدن و برخی متابولیتهای خونی جوجههای گوشتی انجام شد. روش کار: آزمایش به شکل آزمون فاکتوریل 3×3 در قالب طرح کاملاً تصادفی با استفاده از سه سطح مس (صفر، 125 و 250 میلیگرم در کیلوگرم) و سه سطح آرژنین (صفر، 1/0 و 2/0 درصد) با تعداد 405 قطعه جوجهی گوشتی نر (سویه راس 308) در 9 تیمار، 5 تکرار و در هر تکرار 9 جوجه در یک دورهی 3 هفتهای (42-22 روزگی) صورت گرفت. نتایج: افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک با عملآوری کنجاله کانولا با سطح 250 میلیگرم مس به طور معنیداری بهبود یافت (05/0>P). عملآوری کنجاله کانولا با مس (01/0>P) و افزودن سطح 2/0 درصد آرژنین (05/0>P) به جیره به طور معنیداری وزن سینه را افزایش داد. مکملسازی 2/0 درصد آرژنین باعث کاهش چربی حفره شکمی و وزن ششها و بالعکس افزایش وزن دوازدهه (05/0>P) و ژژنوم (01/0>P) گردید. پایینترین وزن سکوم در جوجههای تغذیه شده با جیرههای بر پایه کنجاله کانولا عملآوری شده با سطح 250 میلیگرم در کیلوگرم مس مشاهده شد (05/0>P). غلظت پلاسمایی اسید اوریک در پرندگان تغذیه شده با جیرههای مکمل شده با 2/0درصدآرژنین نسبت به دو سطح دیگر پایینتر بود (01/0>P). نتیجهگیری نهایی: به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که عملآوری کنجاله کانولا با مس میتواند باعث کاهش اثرات مضر گلوکوزینولاتها بر عملکرد جوجههای گوشتی گردد و همچنین افزودن 2/0 درصد آرژنین میتواند موجب تغییر متابولیسم انرژی به سمت ذخیره پروتئین شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جوجههای گوشتی، عملآوری با مس، عملکرد، مکملسازی آرژنین،
عنوان انگلیسی
Influence of supplementing different levels of arginine to diets based on canola meal untreated or treated with copper on performance, organ weights and blood parameters of broilers
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
صبا عظیمییوالاری |
گروه علوم دامی، دانشکدهی کشاورزی، دانشگاه ارومیه
پرویز فرهومند |
گروه علوم دامی، دانشکدهی کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سینا پیوستگان |
گروه علوم دامی، دانشکدهی کشاورزی، دانشگاه ارومیه
پیام باغبان کنعانی |
گروه علوم دامی، دانشکدهی کشاورزی، دانشگاه تبریز
نشانی اینترنتی
http://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_7272_d1e9cc163a75b6975ec8586e10760b3e.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1407/article-1407-581396.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات