این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
پژوهش های علوم دامی
، جلد ۲۷، شماره ۴، صفحات ۱۲۱-۱۳۶
عنوان فارسی
تأثیر سمزدایی و امنیت غذایی تفاله سیب بر میزان سم ایمیداکلوپراید، تولید و ترکیبات شیر و قابلیت هضم درون تنی مواد مغذی در بزهای شیرده مهابادی
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعاتی: میزان بقایای سموم و آفتکشها در برخی خوراکهای دام و طیور در ایران به نظر بیشتر از حد مجاز است. هدف: این پژوهش بهمنظور بررسی اثر فرآوریهای مختلف تفاله سیب بر میزان سم ایمیداکلوپراید باقیمانده در تفاله سیب، تولید و ترکیب شیر و قابلیت هضم درون تنی مواد مغذی بزهای شیرده مهابادی مصرفکننده جیرههای حاوی مقادیر بالای تفاله سیب(68/28 درصد در ماده خشک) انجام گرفت. روش کار: در این مطالعه از 30 رأس بز شیرده نژاد مهابادی بالغ تازهزا با میانگین وزن زنده 5 ± 55 کیلوگرم با 5 تیمار آزمایشی و 6 تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره غذایی حاوی تفاله سیب بدون فرآوری (گروه شاهد)، تفاله سیب پرتو تابی شده با ماکروویو، تفاله سیب فرآوری شده با دو ترکیب تجاری جاذب و غیرفعال کننده سموم ( به ترتیب به میزان 50 g/d به ازای هر رأس و یک kg/t تفاله سیب) و تفاله سیب فرآوری شده با یک ترکیب تجاری اسیدیکننده بودند. نتایج: نتایج نشان داد که بیشترین میزان سم ایمیداکلوپراید موجود در تیمارهای مختلف مربوط به گروه شاهد (86/4 ppm) بود. فرآوری بهمنظور کاهش اثر سموم قارچی سبب افزایش معنیدار تولید شیر نسبت به گروه شاهد شد(Kg/d47/1). .نتایج این تحقیق نشان داد که افزودن ترکیبات جاذب سموم تأثیری روی ترکیبات مختلف شیر نداشت اما میزان ضرایب گوارشپذیری ماده خشک، ماده آلی و پروتئین خام در تیمارهای 2 و3 بهطور معنیداری (05/0P<) افزایش بافت. نتیجهگیری: بهطورکلی ترکیبات جاذب و غیرفعال کننده سموم در جیرههای دارای سطوح بالای تفاله سیب مقادیر سم ایمیداکلوپراید را کاهش داده و علاوه بر تضمین سلامتی و افزایش کارایی تولید شیر، سبب تولید محصول سالمتری میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسیدیکننده، پرتو تابی ریزموج، تفاله سیب، جاذب سموم، سمزدایی،
عنوان انگلیسی
Effects of detoxification and Food Safety of apple pomace on Imidacloprid content, milk production and composition and In vivo nutrient digestibility in milking Mahabadi dairy goats
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
احد گل قاسم قرهباغ |
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
رسول پیرمحمدی |
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
یونس علی علیجو |
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
حامد خلیل وندی بهروز یار |
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
نشانی اینترنتی
http://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_7276_9dd50277d64c51dd223be418678f9212.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1407/article-1407-581400.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات