این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۴۹، شماره ۱، صفحات ۲۷-۳۴
عنوان فارسی
ارزیابی عملکرد و هزینهی روشهای شیردوشی سنتی و مکانیزهی گاو شیری
چکیده فارسی مقاله
استفاده از مکانیزاسیون میتواند باعث کاهش صرف زمان، هزینه و افزایش عملکرد شیردوشی گردد. شیردوشی سنتی به عنوان یکی از روشهای شیردوشی بسیار رایج در کشور، از لحاظ ارزیابیهای عملکردی و هزینهای کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در مطالعهی حاضر روشهای شیردوشی سنتی و مکانیزه (استانشیون و سالنی نوع تاندم) گاو شیری از لحاظ عملکردی و هزینهای مورد ارزیابی قرار گرفتند. شاخصهای عملکردی شامل عملکرد فنی شیردوشی و میزان جریان دوشش شیر بودند. هزینهی دوشش هر کیلوگرم شیر با در نظر گرفتن هزینههای ثابت و متغیر مربوط به فرایند شیردوشی برآورد گردید. تجزیههای آماری با استفاده از نرمافزارSPSS 16.0 صورت گرفت. نتایج نشان داد که عملکرد شیردوشی تاندم نسبت به شیردوشی سنتی و استانشیون حدود 5 برابر بیشتر بود. میزان جریان دوشش نیز در روش مکانیزه با حدود 7/1 کیلوگرم بر دقیقه نسبت به روش دستی حدود 90 درصد بیشتر بود. هزینههای شیردوشی تاندم به ازای هر ساعت شیردوشی حدود 2 برابر دو روش دیگر بود. به طور کلی، با اعمال روش شیردوشی مکانیزهتر، عملکرد شیردوشی افزایش مییابد، میزان شیر بیشتری در مدت زمان یکسان دوشیده میشود و هزینههای شیردوشی در واحد زمان افزایش مییابد، ولی هزینهی شیردوشی به ازای میزان دوشش کاهش مییابد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
مکانیزاسیون، شیر گاو، جریان دوشش، شیردوشی دستی، نیروی کارگری،
عنوان انگلیسی
Evaluation of Performance and Cost of Hand and Mechanized Cow Milking Methods
چکیده انگلیسی مقاله
Use of mechanization in milking operation can decline time required and costs and improve milking performance. Hand milking, as a most common milking method in Iran, was slightly considered regarding to performance and cost evaluations. Therefore, in present study, hand and mechanized (stanchion barn and tandem parlor) cow milking methods in terms of milking performance and cost. Performance characteristics comprised technical milking performance and milking extraction rate. One-kilogram milking cost was estimated considering to fixed and variable costs of milking. SPSS 16.0 was used for statistical analysis. Results showed that tandem milking method was higher than hand and stanchion milking methods about five times. Milking extraction rate in mechanized method (stanchion and tandem integration) with 1.7 Kg per minute was about 90% higher than hand milking method. Tandem milking costs was about two times higher than other two methods.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
افشین مرزبان |
عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
عبداله حیاتی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد و دانشجوی دکتری دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
محمد امین آسودار |
عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
نشانی اینترنتی
https://ijbse.ut.ac.ir/article_65621_ad0f812bb6af26c216007e8e3f371d62.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-581510.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات