این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مهندسی بیوسیستم ایران، جلد ۴۹، شماره ۱، صفحات ۲۷-۳۴

عنوان فارسی ارزیابی عملکرد و هزینه‌ی روش‌های شیردوشی سنتی و مکانیزه‌‌ی گاو شیری
چکیده فارسی مقاله استفاده از مکانیزاسیون می­تواند باعث کاهش صرف زمان، هزینه و افزایش عملکرد شیردوشی گردد. شیردوشی سنتی به عنوان یکی از روش­های شیردوشی بسیار رایج در کشور، از لحاظ ارزیابی­های عملکردی و هزینه­ای کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در مطالعه­ی حاضر روش­های شیردوشی سنتی و مکانیزه­ (استانشیون و سالنی نوع تاندم) گاو شیری از لحاظ عملکردی و هزینه­ای مورد ارزیابی قرار گرفتند. شاخص­های عملکردی شامل عملکرد فنی شیردوشی و میزان جریان دوشش شیر بودند. هزینه­ی دوشش هر کیلوگرم شیر با در نظر گرفتن هزینه­های ثابت و متغیر مربوط به فرایند شیردوشی برآورد گردید. تجزیه‌های آماری‌ با استفاده ‌از نرم‌افزارSPSS 16.0  صورت گرفت. نتایج نشان داد که عملکرد شیردوشی تاندم نسبت به شیردوشی سنتی و استانشیون حدود 5 برابر بیشتر بود. میزان جریان دوشش نیز در روش مکانیزه با حدود 7/1 کیلوگرم بر دقیقه نسبت به روش دستی حدود 90 درصد بیشتر بود. هزینه­های شیردوشی تاندم به ازای هر ساعت شیردوشی حدود 2 برابر دو روش دیگر بود. به طور کلی، با اعمال روش شیردوشی مکانیزه­تر، عملکرد شیردوشی افزایش می­یابد، میزان شیر بیشتری در مدت زمان یکسان دوشیده می­شود و هزینه­های شیردوشی در واحد زمان افزایش می­یابد، ولی هزینه­ی شیردوشی به ازای میزان دوشش کاهش می­یابد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مکانیزاسیون، شیر گاو، جریان دوشش، شیردوشی دستی، نیروی کارگری،

عنوان انگلیسی Evaluation of Performance and Cost of Hand and Mechanized Cow Milking Methods
چکیده انگلیسی مقاله Use of mechanization in milking operation can decline time required and costs and improve milking performance. Hand milking, as a most common milking method in Iran, was slightly considered regarding to performance and cost evaluations. Therefore, in present study, hand and mechanized (stanchion barn and tandem parlor) cow milking methods in terms of milking performance and cost. Performance characteristics comprised technical milking performance and milking extraction rate. One-kilogram milking cost was estimated considering to fixed and variable costs of milking. SPSS 16.0 was used for statistical analysis. Results showed that tandem milking method was higher than hand and stanchion milking methods about five times. Milking extraction rate in mechanized method (stanchion and tandem integration) with 1.7 Kg per minute was about 90% higher than hand milking method. Tandem milking costs was about two times higher than other two methods.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله افشین مرزبان |
عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

عبداله حیاتی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد و دانشجوی دکتری دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

محمد امین آسودار |
عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان


نشانی اینترنتی https://ijbse.ut.ac.ir/article_65621_ad0f812bb6af26c216007e8e3f371d62.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-581510.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات