این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۴۹، شماره ۱، صفحات ۱۲۱-۱۲۸
عنوان فارسی
تولید نانوژل کیتوزان و گالیک اسید و اثر آن در پایداری اکسیداسیونی سس مایونز حاوی روغن آفتابگردان
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش، گالیک اسید با کیتوزان به وسیلهی ماده اتصالی کربودی ایمید با روش تجمع خود به خود با هدف افزایش اثرآنتیاکسیدانی گالیکاسید، رهایش تدریجی و افزایش مدت اثرگذاری بصورت نانوژل تهیه شد. به این صورت که محلول 5/0 درصد کیتوزان با محلول 1اتیل 3دی متیل آمینو پروپیل کربودی ایمید و پودر گالیک اسید مخلوط میشود 24 ساعت هم زده میشود سپس تحت عمل سانتریفیوژ قرار گرفته سپس تحت خلاء خشک شده و نهایتا در محلول 1 درصد استیک اسید حل میشود. بعد از انجام آزمون اندازهگیری اندازه ذرات در سه غلظت صفر(نمونه کنترل)، 100 وppm 200 به سس حاوی روغن آفتابگردان اضافه شده و نمونهها به مدت 60 روز در یخچال نگهداری شدند. آزمونهای عدد اسیدی، عدد پراکسید، آزمون شال و اندازهگیری میزان کاروتنوئید و آزمون طیف سنجی مادون قرمز(FTIR ) انجام گرفت. با آنالیز طیف مادون قرمز پیوند بین کیتوزان وگالیک اسید ثابت شد. عدد اسیدی، عدد پراکسید و آزمون شال با گذشت زمان در هر سه تیمار افزایش یافت، اما میزان افزایش در نمونه کنترل بیشتر بود. مقدار کاروتنوئید با گذشت زمان کاهش یافت که این کاهش در نمونه کنترل بیشتر بود. در بین سه تیمار بهترین اثرآنتیاکسیدانی مربوط به نمونهppm 200 بود نتایج نشان داد که نانوژل کیتوزان گالیکاسید میتواند خاصیت آنتی اکسیدانی مناسبی از خود نشان دهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتی اکسیدان، اکسیداسیون، گالیک اسید، کیتوزان، نانوژل،
عنوان انگلیسی
Production of chitosan–gallic acid nanogel and its application in sunflower oil oxidative stability
چکیده انگلیسی مقاله
In this study chitosan and gallic acid nanogels is producted and three concentration 0 ،100 ،200ppm were added to sunflower oil mayonnaise The prepared samples stored for 60 days. particle size determined. Acidi number،peroxide valu، oven shal ،measuring carotenoid and Fourier transformation infrared (FTIR) spectrometry analysis was investigate . Acidi number and peroxide valu increased during storage time increase in control sample was more than other samples and in 200 ppm sample was lower than rest. In oven Shal test peroxide valu increase during storage time but the increase in the control sample was more than other . Amount of carotenoids in all samples decreased but in control sample carotenoids decrease was more than other samples. Among tree treatment, the sample containing 200 ppm nanogel and control sample had best and wrost results, respectively. The result showed that chitosan gallic acid nanogel could show good antioxidant properties.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
antioxidant, oxidation, gallic acid, chitosan, nanogel
نویسندگان مقاله
سودا احمدزاده |
کارشناس ارشد صنایع غذایی/ دانشگاه تبریز
صدیف ازادمرد |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
هادی ولیزاده |
استاد گروه داروسازی، دانشکده داروسازی، دانشگاه تبریز
سید هادی پیغمبردوست |
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
نشانی اینترنتی
https://ijbse.ut.ac.ir/article_65629_ddffde74a4d9c8e1105c3b1f386a4234.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-581518.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات