این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
، جلد ۱۲، شماره ۵، صفحات ۵۶-۶۴
عنوان فارسی
بررسی عوامل مؤثر در بروز سرطان کولورکتال
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: سرطان کولورکتال سومین بدخیمی شایع در جهان محسوب میشود. امروزه ارتباط نزدیکی بین سرطان کولورکتال و بعضی عادات فردی نظیر شیوه زندگی و رفتارهای تغذیه ای نشان داده شده است. از این رو هدف از مطالعه حاضر بررسی و شناسایی عوامل مؤثر در بروز سرطان کولورکتال میباشد. روش کار: این مطالعه از نوع مورد شاهدی است و بیماران مبتلا به کانسر کولورکتال که در مرکز ثبت سرطان اردبیل، ثبت شده بودند، به همراه گروه شاهدی که برای آنها انتخاب گردید، جمعیت مورد مطالعه را تشکیل میدادند. پرسشنامه حاوی سوالاتی در مورد سن، جنس، مصرف سیگار و الکل، عادات غذایی، سابقه مصرف دارو ها و سرطان در فامیل مورد استفاده قرار گرفت. همزمان میزان سطح سرمی IgG و IgM علیه هلیکوباکتر پیلوری بررسی شد. اطلاعات بدست آمده وارد SPSS v16 گشته و مورد آنالیز قرار گرفت. یافته ها: در این مطالعه 160 نفر شرکت کردند که 80 نفر آن ها در گروه مورد و 80 نفر دیگر در گروه شاهد بودند. 43 نفر (8/53%) مرد و 37 نفر (2/46درصد) زن بودند. در گروه مورد 45% افراد سن 61 تا 80 سال و در گروه شاهد 45 % سن بین 41 تا 60 سال داشتند. در گروه شاهد 7/3 درصد با BMI کمتراز 19، 45 درصد بین 9/24-19، 8/38 درصد بین 9/29-25 و 5/12درصد BMI بالای30 داشتند، که این ارقام در گروه مورد به ترتیب 5/2، 5/32، 2/46 و 8/18 درصد بود. در این پژوهش میان دو گروه مورد مطالعه از نظر مصرف سیگار ( 026/0 =p)، شغل( 031/0 =p )، سابقه مصرف ضد التهاب های غیر استروئیدی ( 003/0 =p ) سابقه فامیلی مثبت ( 001/0 =p)، مصرف کربوهیدرات ( 001/0 >p) و سبزیجات ( 001/0 >p) و همچنین IgG مثبت سرم علیه هلیکوباکتر پیلوری ( 029/0 =p) تفاوت معنی داری مشاهده شد. نتیجه گیری: ﻧﺘﺎﯾﺞ ﺣﺎﺻﻞ از اﯾﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺑﯿﺎﻧﮕﺮ وﺟﻮد اثرات محافظتی مصرف سبزی و میوه بر روی ابتلا به کانسر کولورکتال و راﺑﻄـﻪ ﺑـﯿﻦ افزایش مصرف کربوهیدرات و همچنین سابقه مصرف سیگار، سابقه فامیلی مثبت و نیز IgG مثبت سرم ﺑﺎ ﺳﺮﻃﺎن ﮐﻮﻟﻮرﮐﺘﺎل اﺳﺖ.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of Effective Factors in Incidence of Colorectal Cancer
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Objectives: Colorectal cancer is considered as the third prevalent malignancy worldwide. Investigation of information on cancers in Iran during 1985-1996 showed an increase in the incidence and prevalence of colorectal cancer. Its rank in Iran has increased from 9 to 5th during 10 years. It was reported as high prevalent cancer in Iranian people aged less than 40 years among Asian countries. Methods: In this cases-control study patients with a pathologic report of colorectal cancer were recruited among those cases registered in Ardabil Cancer Registry. Control group were selected from neighbors, frequency matched for age and gender. Subjects were interviewed using a questionnaire consisting information on age, gender, smoking, drugs and alcohol consuming, diet, family history of cancer and serum IgM and IgG level for H. pylori. Data were analyzed using SPSS v16. Results: In the current study, 43 persons (53.8%) were male and 37 (46.2%) were female. In the case group, 10 persons (12.5%) were under 40, 34 cases (42.5%) in age group of 41- 60 and 36 persons (45%) were more than 61 years. In the control group 12 persons (15%) were under 40, 36 persons (45.5%) in age group of 41-60 and 40 persons (68%) were more than 61 years. In the control group 3 cases had BMI less than 19, 36 cases (45%) between 19-24.9, 31 cases (38.8%) between 25-29.9 and 10 cases (12.5%) were more than 30, whereas this variable was 2.5, 32.5, 46.2 and 18.8% respectively in the case group. Positive history of smoking found to increase the risk of cancer around 1.8 times (OR= 1.78 CI: 0.91- 5.85). However, significant difference was not observed between two groups regarding alcoholic beverage consumption (p=0.385) . There were significant differences between two groups in terms of vegetables and carbohydrates intake. Difference was also significant between two groups regarding positive level of IgG. Among studied persons, 19 and 13 patients in case and control group had positive IgM respectively. Conclusion: Our finding showed an increased risk colorectal cancer in those consuming low vegetable and fruits and high carbohydrate consuming, having smoking history, positive family history of cancer and serum IgG level.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Colorectal Cancer, BMI, IgM, IgG
نویسندگان مقاله
فرهاد پورفرضی | farhad pourfarzi
عباس یزدانبد | abbas yazdanbod
رضا دانشور | reza daneshvar
سیدحسین صابری | seiyed hosein saberi
نشانی اینترنتی
http://jarums.arums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-27-75&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
مقاله اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات