این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
، جلد ۱۲، شماره ۵، صفحات ۶۵-۷۶
عنوان فارسی
بررسی ارتباط بین انواع سنگ های ادراری با فاکتورهای تغذیه در بیماران مبتلا به سنگهای ادراری شهر اردبیل
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: سنگ های ادراری سومین بیماری شایع دستگاه ادراری است. ارتباطی بین سنگ های ادرای با رژیم غذائی تا حدودی شناخته شده است، ولی موارد ضد و نقیض در این زمینه وجود دارد. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط بین انواع سنگ های ادراری با مقدار مواد مغذی مصرفی و عادات تغذیه ای بیماران مبتلا به سنگ های ادراری بود. روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی توصیفی- تحلیلی است که در سال های 88- 1387 و بر روی 150 بیماران مبتلا به سنگ مجاری ادراری (91 مرد و 59 زن) در شهر اردبیل انجام گرفت. اطلاعات مربوط به آنالیز سنگ های ادراری، نوع سنگ در گرافی، اقدامات پیشگیرانه و نوع آب مصرفی ثبت گردید. با استفاده از پرسشنامه های بسامد مصرف مواد غذائی و یادآمد خوراک 24 ساعته سه روز در هفته اطلاعات غذائی گرفته شد. داده ها توسط نرم افزاهای SPSS و III Food Processor و برنامه آماری ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: نتایج نشان داد که شایعترین نوع سنگهای ادراری در مردان و زنان از نوع اگزالات کلسیم و کمترین آن فسفات آمونیوم بود. ارتباط معنی دار معکوسی بین میزان بتاکاروتن مصرفی و درصد سنگ اسیداوریک وجود داشت، در صورتی که ارتباط معنی دار مستقیمی بین میزان مصرف ویتامین A و فولاسین و درصد سنگ اسید اوریک مشاهده شد ( 05/0 >p). ارتباط معنی دار مستقیمی بین مصرف پنیر و ترشیجات با سنگ فسفات کلسیم وجود داشت ( 05/0 >p). هیچ ارتباط معنیداری بین دریافت سایر مواد مغذی و مواد غذائی با انواع سنگهای مجاری ادراری یافت نگردید. نتیجهگیری: نتایج مطالعه اخیر نشان داد که مصرف برخی از مواد مغذی مانند فولاسین و ویتامینA و برخی از مواد غذائی مانند پنیر ارتباطی با بروز برخی از سنگهای ادراری داشت، بنابراین با رعایت دقیق و صحیح رژیمهای غذایی احتمالا بتوان از بروز و ظهور بیماریهای مربوط به سنگهای ادراری جلوگیری نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سنگ مجاری ادرار، مواد غذایی، عادات غذایی
عنوان انگلیسی
Relationship between Urolithiasis and Nutrition in Patients with Urinary Stones in Ardabil City
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Objectives : Urolithiasis is the third common urinary disease. While, relationship between the urinary stones and diet is known to some extent, but there are controversies about it. The aim of this study was to determine the association between food habit, nutrients intake and kinds of urinary stone disease. Methods: This cross-sectional and descriptive analytical study was performed on 150 patients (91 male and 59 females) with urinary stone disease in Ardabil during 2008-2009. Data of urinary stones analysis, type of stone in the graph, type of stone, preventive emprise and type of drinking water were recorded. Food data were recorded using 24-hour dietary recalls three days in week and food frequency questionnaires. Data were analyzed using SPSS, Food Processor III software, and ANOVA Statistical program . Results: Findings showed that the most common and lowest form of urinary stone disease in men and women were calcium oxalate and ammonium phosphate, respectively. There was significant inverse association between beta-carotene intake and the percentage of uric acid stone disease (p< 0.05). We observed significant relationship between vitamin A and folacin intake with percentage of uric acid stone disease (p< 0.05). There was significant relationship between consumption of cheese and pickles with calcium phosphate stone disease (p< 0.05). There was no significant association between other foods and nutrients intake with types of urinary stone disease . Conclusion: This study showed the consumption of some nutrients including folacin, vitamin A and some foods such as cheese was associated with the incidence of urinary stone disease. Therefore, taking accurate diet could possibly prevent the incidence of urinary stone diseases.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Urinary Tract Stones, Food, Food Habits
نویسندگان مقاله
علی حسین خانی | ali hossain khani
علی نعمتی | ali nemati
میترا ناصر سعید | mitra naser saead
شهناز حسین زاده | shahnaz hosseinzadeh
منوچهر براک | manoochehr barak
نشانی اینترنتی
http://jarums.arums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-27-76&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
مقاله اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات