این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، جلد ۱۱، شماره ۴، صفحات ۳۲۹-۳۳۶

عنوان فارسی بررسی فعالیت ضدمیکروبی سیانوباکتری های جدا شده از حوضه آبریز دریاچه ارومیه
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: گسترش مشکل مقاومت میکروبی، نیاز به تحقیقات دارویی را، برای جایگزینی داروهای شیمیایی ضروری کرده است؛ که از ارزنده ترین جایگزین­ها، متابولیت­های ثانویه آنتی بیوتیکی سیانوباکتری­ها است. از آن جایی که تاکنون گزارشی از بررسی فعالیت ضدمیکروبی سیانوباکتری­های حوضه آبریز دریاچه ارومیه صورت نگرفته است؛ لذا در این تحقیق به بررسی خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی سیانوباکتری­های جدا شده از دریاچه ارومیه و شناسایی سویه­های پرتوان پرداخته ایم. روش کار: انواع نمونه­های محیطی برای جداسازی سویه­های سیانوباکتری غربالگری شد؛ علاوه بر سوپرناتانت محیط­های کشت، عصاره­های سیانوباکتری­ها با استفاده از انواع حلال­ها تهیه گردید. اثر سوپرناتانت و عصاره­های سیانوباکتری با استفاده از روش انتشار از دیسک و همچنین اندازه­گیری حداقل غلظت بازدارندگی ( MIC Minimum Inhibitory Concentration ) علیه باکتری­های گرم مثبت و منفی و قارچ­ها بررسی شد؛ سیانوباکتری­های دارای فعالیت ضدمیکروبی بالا بر اساس ویژگی­های ماکروسکوپیک و میکروسکوپیک و همچنین توالی 16SrRNA مورد شناسایی قرار گرفتند. یافته ها: در این بررسی تعداد 54 سویه مختلف سیانوباکتری جداسازی شد که شش سویه با داشتن اثرات ضدمیکروبی قابل توجه شناسایی شدند که مربوط به جنس­های Synechococcus sp., Gloeocapsa sp., Anabaena sp., Nodularia sp., Leptolyngbya sp. و گونه Chroococcus disperses بودند. بهترین اثر ضدمیکروبی با عصاره­های کلروفرمی حاصل شد که روی باکتری­های گرم مثبت و قارچ­ها بیشترین اثر مشاهده شد. مقادیر MIC در سویه­های سیانوباکتریایی مورد مطالعه بین20 تا 80 میکروگرم بر میلی­لیتر متغیر بود و سویه لپتولینگبیا با داشتن MIC حدود µg/ml 20 روی کاندیدا کروزئی بالاترین فعالیت ضدمیکروبی را در بین سیانوباکتری­ها نشان داد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج بدست آمده سیانوباکتری­ها می­توانند به عنوان یکی از منابع تولید ترکیبات ضدمیکروبی مطرح شوند. نتایج حاصل نشان داد که سیانوباکتری­های رشته­ای Anabaena sp., Nodularia sp., و Leptolyngbya sp. ترکیبات موثرتری را علیه باکتری­های گرم مثبت و قارچ­های مخمری تولید می­کنند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سیانوباکتری ها، اثرات ضدمیکروبی، دریاچه ارومیه، لپتولینگبیا

عنوان انگلیسی Investigation of Antimicrobial Activity of Cyanobacteria Isolated from Urmia Lake Catchment Area
چکیده انگلیسی مقاله Background & Objectives: Expansion of microbial drug resistance, have indicated to introduce new source of drugs with antimicrobial properties such as antimicrobial secondary metabolites which produced of Cyanobacteria spp. Antimicrobial activity of Cyanobacteria spp. of Urmia Lake catchment area was not already reported, therefore in this research, antibacterial and antifungal properties of cyanobacteria varieties isolated from this ecosystem and identification of the potent strains were investigated. Method: Different environmental samples screened for isolation of cyanobacterial strains. Cyanobacterial extracts were prepared by using different solvents. The effect of these extracts was evaluated by disc diffusion method and by measuring minimum inhibitory concentrations (MIC) against some gram positive and gram negative bacteria and fungi. Cyanobacteria spp. with the high antimicrobial activity was identified according to Microscopic and macroscopic characters and 16SrRNA sequences. Results: In this research, 54 cyanobacterial strains were isolated that six strains with significant antimicrobial activity identified as Gloeocapsa sp., Anabaena sp., Nodularia sp., Synechococcus sp., Leptolyngbya sp. and Chroococcus disperses. the highest antimicrobial activity achieved by the chloroform extract on gram positive bacteria and fungi. Minimum inhibitory concentration (MIC) levels for the cyanobacterial strains were ranged 20 to 80 µg/ml and Leptolyngbya sp. showed the highest effects on Candida krusei with MIC level 20 µg/ml. Conclusion: According to the results, cyanobacteria can be a source of production new antimicrobial compounds.the results showed that the filamentous cyanobacteria Anabaena sp., Nodularia sp., and Leptolyngbya sp. produce active compounds against gram positive bacteria and yeasts.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله غلامرضا زرینی | gholamreza zarrini


ایرج رسولی | eiraj rasooli


محسن اباذری | mohsen abazari


یونس قاسمی | younes ghasemi



نشانی اینترنتی http://jarums.arums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-27-133&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده مقاله اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات