این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
Physiology and Pharmacology
، جلد ۱۶، شماره ۳، صفحات ۲۴۵-۲۵۴
عنوان فارسی
ارتباط بین اثر پیش تغذیه روغن زیتون بکر بر سطح کلسترول، کلسترول استر و تری گلیسرید مغزی و میزان نفوذپذیری سد خونی – مغزی در مدل سکته مغزی رت
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: مطالعات اخیر پیشنهاد میکند که پیش تغذیه روغن زیتون بکر باعث کاهش آسیب ناشی از هیپوکسی- اکسیژنرسانی مجدد در مغز رت میشود. ما تلاش کردیم ارتباط بین اثر روغن زیتون بکر خوراکی بر لیپیدومیکس مغزی و میزان نفوذپذیری سد خونی-مغزی را در مدل سکته مغزی رت مشخص کنیم. روشها: گروهها، هر کدام شامل 6 رت نر از نژاد ویستار مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه اول و دوم (کنترل و شم) آب مقطر دریافت می کنند در حالیکه سه گروه تیمار 0 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن به ترتیب). دو ساعت بعد از آخرین دوز / 0 و 75 /5 ،0/ روغن زیتون بکر را به صورت خوراکی از طریق گاواژ به مدت 30 روز دریافت میکنند ( 25 برای اندازه گیری نفوذپذیری سد خونی-مغزی و زیرگروه برای آنالیز لیپیدهای مغزی تقسیم میشوند. MCAO هر گروه اصلی به زیر گروههای 0 میشود. همچنین روغن زیتون بکر / 0 و 75 / یافته ها: تمامی پیش تیمار با روغن زیتون بکر خوراکی باعث افزایش سطح کلسترول و کلسترول استر مغزی در دوزهای 5 در سه دوز باعث افزایش سطح تری گلیسرید مغزی میشود. تغذیه با روغن زیتون بکر باعث کاهش حجم سکته مغزی، کاهش ادم مغزی و کاهش نفوذپذیری سد خونی -مغزی در رت میشود. MCAO بعد از نتیجه گیری: گرچه مطالعات زیادی برای مشخص کردن مکانیسم های دخیل در مقاومت به ایسکمی لازم است روغن زیتون بکر ممکن است با اثر بر سطح لیپیدهای مغزی و کاهش نفوذپذیری سد خونی- مغزی باعث ایجاد نوروپروتکشن شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Relationship between dietary virgin Olive oil on brain Cholesterol, Cholesteryl ester and Triglyceride levels and Blood Brain Barrier (BBB) permeability in a rat stroke model
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Recent studies suggest that dietary virgin olive oil (VOO) reduces hypoxia-re oxygenation injury in rat brain. We have attempted to determine the effect of dietary virgin olive oil on brain lipidomics and its relationship with brain edema in a rat stroke model. Methods: Five groups, each consisting of 6 male Wistar rats, were studied. The first and second groups (control and sham) received distilled water, while three treatment groups received oral VOO for 30 days (0.25, 0.5 and 0.75 ml/kg/day, respectively). Two hours after the last dose, each main group was subdivided into middle cerebral artery occlusion (MCAO)-operated and intact subgroups for assessment of neuropathology (blood brain barrier permeability) and brain lipid analysis. Results: VOO increased the brain cholesteryl ester and cholesterol levels in doses of 0.5 and 0.75 ml/kg/day. VOO in all three doses increased the brain triglyceride levels (p< 0.05). Oral administration of VOO reduces infarct volume, brain edema, blood brain barrier permeability, after transient MCAO in rats. Conclusion: Although further studies are needed to clarify the mechanisms of ischemic tolerance, VOO is partly associated with increased levels of brain cholesteryl ester, cholesterol and triglyceride in rats.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زهرا ربیعی | zahra rabiei
medicinal plants and drugs research institute, shahrekord university of medical sciences, shahrekord, iran
محمدرضا بیگدلی | mohammadreza bigdeli
faculty of biological science, shahid beheshti university, g.c. tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)
فاطمه محققی | fatemeh mohagheghi
faculty of biological science, shahid beheshti university, g.c. tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)
بهرام رسولیان | bahram rasolian
razi herbal medicines research center, lorestan university of medical sciences, khorramabad, iran
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://www.phypha.ir/ppj/browse.php?a_code=A-10-611-1&slc_lang=en&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
Nervous system (others)
نوع مقاله منتشر شده
Original Research
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات