این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۳۷۵-۳۸۰

عنوان فارسی بررسی تاثیر آموزش تنظیم رژیم غذایی بر میزان قندخون ناشتا و نمایه توده بدنی بیماران دیابتی نوع ۲
چکیده فارسی مقاله مقدمه و هدف: بیماری دیابت از جمله بیماریهایی است که سهم عمده درمان و کنترل آن به عهده بیماران است لذا آگاهی آنان در زمینه های مختلف بخصوص رژیم غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش رژیم غذایی بر عملکرد تغذیه ای و میزان قند خون و نمایه توده بدنی بیماران دیابتی نوع 2 مراجعه کننده به انجمن دیابت ایران - کرج انجام گردید.مواد و روش ها: جمعیت مورد مطالعه، تعداد 88 نفر از بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 تحت پوشش انجمن دیابت ایران شعبه کرج بودند که به طور تصادفی به دو گروه مداخله (44 نفر) و کنترل (44 نفر) تقسیم شدند. اطلاعات از طریق تکمیل پرسشنامه طی مصاحبه مستقیم و سازمان یافته با نمونه های انتخاب شده و برگه ثبت نتایج آزمایشگاهی در دو نوبت قبل از مداخله آموزشی و یکماه بعد از آن جمع آوری گردید.یافته ها: پس از مداخله، افزایش معنی داری در میانگین نمرات آگاهی (از 57/50 به 80/18) و رفتار (از 17/5 به 52/1) و کاهش معنی داری در میانگین توده نمایه بدنی (از 28/3به 27/9) کیلوگرم بر متر مربع، میانگین میزان قند خون (از 167/9 به 134/5) کیلوگرم در دسی لیتر در بیماران گروه مداخله درموردبیماری دیابت ورعایت رژیم غذایی ایجاد گردید (p< 0/001) ،اما در گروه کنترل تغییر معنی داری مشاهده نشد.نتیجه گیری: بر اساس نتایج بدست آمده آموزش رژیم غذایی در کاهش قند خون و BMI (Body Mass Index) بیماران دیابتی نوع 2 موثر بوده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effect of Diabetic Diet Education on FBS and BMI of Patients with Type II Diabetes Mellitus
چکیده انگلیسی مقاله Background & Objective: Diabetes is one of diseases in which the main part of treatment depends on the patient's responsibility. Therefore their knowledge of the various aspects of nutrition has great importance. The aim of this study was to evaluate the effect of diabetic diet education on nutritional behaviors. FBS and BMI of patients with type II Diabetes mellitus in Iranian Diabetic Association. Methods: 88 type II diabetic patients from Iranian Diabets Association (Karaj Branch) participated in this study. The Patients were randomly divided into two groups as experimental (44) and control group (44). Data were collected with a valid and reliable questionnaire (58questions) and checklist in two stage of before and one month after intervention. Results: After the intervention in the experimental group regarding diabetes and nutritional behaviors, there was a significant increase in mean score of knowledge (from 57.50 to 80.18) and a significant decrease in the mean of BMI (from 28.3 to 27.9) and in the mean of fasting blood sugar (from 167.9 to 134.5) (p< 0.001). However, there was no significant change in the control group. Conclusion: The finding of this study indicated the efficacy of education on FBS and BMI in patients with type II diabetes.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله غلامرضا شریفی راد | gholamreza sharifirad


عزیز کامران | aziz kamran


محمدحسن انتظاری | mohammadhasan entezari



نشانی اینترنتی http://jarums.arums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-27-326&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده مقاله اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات