این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۴۶-۵۱
عنوان فارسی
رابطه مصرف میان وعده ها و نوشیدنی های شیرین در ساعات حضور در مدرسه با میزان پوسیدگی مولر اول دائمی
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: رشد فزاینده صنعت غذاهای حاضری منجر به تغییر عادات غذایی به سمت مصرف غذاهای میان وعده شده است. کودکان و بخصوص دانش آموزان نیز در این تغییر عادت غذایی قرار گرفته و به مصرف کنندگان اصلی مواد فوق تبدیل شده اند. هدف از مطالعه حاضر بررسی وضعیت مصرف میان وعده ها و نوشیدنی های شیرین در ساعات حضور در مدرسه توسط دانش آموزان و رابطه آن با میزان پوسیدگی مولر اول دائمی می باشد. روش کار : در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، جمعیت مورد مطالعه 400 دانش آموز پسر12- 8 ساله مدارس منطقه 5 تبریز بودند. اطلاعات از طریق تکمیل پرسشنامه و معاینه توسط مصاحبه گر حاصل شد. یافته ها از طریق روش های آماری توصیفی و آزمون مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. یافته ها: بین مواد مورد پرسش در هر گروه بیسکویت، کشمش و توت خشک و ساندیس بالاترین میزان مصرف را به خود اختصاص دادند. تقریباً همه دانش آموزان (91%) از مواد ذکر شده در پرسشنامه در ساعات حضور در مدرسه استفاده می کردند. میزان پوسیدگی مولر اول که به صورت DMFT (دندان های پوسیده، از دست داده، پر شده) تعریف شده با افزایش دفعات مصرف میان وعده ها افزایش نشان داد. نتیجه گیری: مصرف میان وعده ها و نوشیدنی های شیرین در میان دانش آموزان مدارس ابتدایی تبریز بالاست و افزایش دفعات مصرف آنها با افزایش میزان پوسیدگی مولر اول دایمی همراه است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پوسیدگی دندان، رژیم غذایی، غذای میان وعده، سلامت مدارس
عنوان انگلیسی
The Relationship between Snacks and Sweet Drinks Consumption at School Times with First Molar Cavities Level
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purposes: Because of huge growth of snack food industry in the last few years the nation’s eating habits are undergoing major transformation with a replacement of traditional main meals by more frequent snacking. Dietary changes have been notable in children and particularly students so they are the major consumers of these foods. The aim of this study was to evaluate the snack and sweet drinks consumption at school times and its relationship with first molar cavities level in a group of students . Methods: The study was carried out in a group of 400, 8-12 year-old boy students in Area 5 Tabriz school. Data were collected through simple examination and questionnaire completed by a interveiwer. Findings were analyzed with descriptive statistic methods and chi-square Test . Results: The findings showed that nearly all the students (91%) had one or more snack or sweet drinks at school time. Biscuits, dried berries and raisins and packed fruit juice were the most popular. First molar cavities as expressed in DMFT increased significantly with high intake of snacks. Conclusion: Snack and sweet drinks consumption is high among Tabriz students, and first molar cavities level is increased with high snacks intakes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Dental Cavities, Diet, Snack Foods, School Health
نویسندگان مقاله
سیاوش سوادی اسکویی | siyavash savadi oskuee
پرنیان علیزاده اسکویی | parnian alizadeh oskuee
نرمین محمدی | narmin mohammadi
سودابه کیمیایی | soodabeh kimiaie
حسین وطن دوست | hosein vatandoost
نشانی اینترنتی
http://jarums.arums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-27-367&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
مقاله اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات