این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
، جلد ۶، شماره ۴، صفحات ۴۰۹-۴۱۶
عنوان فارسی
تاثیر متقابل بیفیدو باکتریوم بیفیدوم، بیفیدوباکتریوم آنگولاتوم و لاکتوباسیلوس کازئی با سالمونلا تیفی موریوم در شرایط رشد توأمان
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: سالمونلا یکی از مهمترین باکتری های بیماری زا با منشاء مواد غذایی بوده و سالمونلا تیفی موریوم شایع ترین گونه آن در بروز مسمومیت های غذایی می باشد. لاکتوباسیلوس کازئی، بیفیدو باکتریوم بیفدوم و بیفیدو باکتریوم آنگولاتوم جزء پروبیوتیک ها می باشند که اثرات بسیار مفیدی در مصرف کنندگان ایجاد می کنند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر متقابل پروبیوتیک های فوق با سالمونلاتیفی موریوم در شرایط آزمایشگاهی و رشد در محیط آب پپتونه سنتتیک بمنظور ارزیابی اولیه تاثیر مصرف پروبیوتیک ها در پیشگیری و درمان مسمومیت های غذایی انسان با منشاء سالمونلا تیفی موریوم می باشد.روش کار: ابتدا جهت فعال سازی, سوش های باکتریایی لیوفیلیزه در ارلن مایرهای حاوی محیط آب پپتونه تزریق و 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتیگراد قرار گرفتند و در مرحله بعد هرکدام از باکتریهای پروبیوتیک و سالمونلا تیفی موریوم فعال شده بصورت مجزا و توامان در محیط آب پپتونه تزریق و 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتیگراد گرم خانه گذاری شدند. سپس تعداد باکتری های پروبیوتیک و سالمونلا تیفی موریوم موجود در آنها به ترتیب در محیط های (MRS و BGA) بصورت کشت سطحی شمارش شد. این عملیات برای هرکدام از آزمایشات 10 بار تکرار و در نهایت در مورد هرکدام از آنها متوسط تعداد سالمونلا تیفی موریوم در هر میلی لیتر از محتویات ارلن حاوی سالمونلای تنها و سالمونلای همراه با پروبیوتیک و نیز متوسط تعداد باکتری پروبیوتیک در هر میلی لیتر از محتویات ارلن حاوی پروبیوتیک تنها و پروبیوتیک همراه با سالمونلا با استفاده از آزمون آماری تی مستقل مورد مقایسه قرار گرفتند.یافته ها:رشد توامان لاکتوباسیلوس کازئی و بیفید وباکتریوم آنگولاتوم بطور معنی دار رشد سالمونلا تیفی موریوم را مهار می کند (0/05< p) ولی اثر مهاری بیفیدوباکتریوم بیفیدوم معنی دار نبود و رشد سالمونلا تیفی موریوم بصورت توامان تاثیر معنی داری بر رشد باکتری های فوق نشان نداد.نتیجه گیری: مصرف محصولات حاوی لاکتوباسیلوس کازئی و بیفیدوباکتریوم آنگولاتوم می تواند در جلوگیری از بروز عفونت با سالمونلاتیفی موریوم و درمان آن مفید واقع شود.البته انجام مطالعات بیشتر در این زمینه بویژه در شرایط بدن موجودات زنده ضرورت دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Interaction of Bifidobacterium Bifidum, B.angulatum and Lactobacillus Casei with Salmonella Typhimurium during Co-culture
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Objectives: Salmonella is amongst the most important food-borne pathogens and s .typhimurium is the most common species causing food infection. L. casei, B. bifidum and B. angulatum are among probiotics with siginificant benefical effects in consumers. The purpose of this study was to investigate the interaction of the mentioned probiotics with s .typhimurium in vitro and growth in synthetic peptone water medium to evaluate the provisional effects of probiotic consumption in prevention and treatment of s .typhimurium food infection in humans. Methods: In order to activate the lyophilized bacteria, they were inoculated in erlene meyer containing peptone water and incubated at 37 °C for 24 hours. The activated probiotics and s .typhimurium were then incubated separately and together in peptone water medium for 24 hours at 37 ° c. Then, the number of their probiotic bacteria and S.typhimurium were counted in MRS and BGA media using surface plate method. This procedure was repeated 10 times for each experiment and a mean number of s .typhimurium in each ml of erlene meyer containing s .typhimurium alone and with probiotics and also the mean number of probiotic bacteria in each ml of erlene meyer containing probiotic alone and with salmonella were compared using independent t-test. Results: Co-cultural growth of L.casei and B.angulatum significantly inhibits s .typhimurium growth (P< 0.05) but the inhibitory effect of B.bifidum was not meaningful and the co-culture of S.typhimurium had no meaningful effect on the growth of the above bacteria. Conclusions: Consumption of products containing L.casei and B.angulatum could have benefical effects in prevention and treatment of S.typhimurium infection although more in vivo researches should be carried out in this regard.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حمید میرزایی | hamid mirzaei
سلطانعلی محبوب | soltanali mahboob
کریم کاظمان الانق | karim kazeman alanag
گیتی کریم | gity karim
نشانی اینترنتی
http://jarums.arums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-27-387&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
مقاله اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات