این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
، جلد ۶، شماره ۳، صفحات ۲۸۷-۲۹۰
عنوان فارسی
ارتباط کاروتنوئیدهای دریافتی با شاخصهای قند و لیپید خون بیماران مبتلا به دیابت نوع II
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: استرسهای اکسیداتیودرپاتوژن ز دیابت نوع II به دلیل افزایش مقاومت به انسولین یا اختلال در ترشح انسولین و بروز آتروسکلروز دخیل میباشند. آنتی اکسیدان های غذایی از جمله کاروتنوئیدها با ممانعت از واکنش های اکسیداسیون اثر ح ف اظتی علیه دیابت دارند، بنابراین مطالعه حاضر به منظور بررسی ارتباط کاروتنوئیدهای مصرفی با شاخص های قند و لیپید خون بیماران دیابتی نوع II در شهرستان سبزوار انجام شد. روش کار: این تحقیق یک مطالعه تحلیلی- مقطعی است که بر روی بیماران مبتلا به دیابت نوع II که بروش تصادفی انتخاب شدند ، انجام گرفت. قد و وزن بیماران اندازهگیری شد. داده های لازم در زمینه دریافت غذایی با استفاده از یاد آمد 24 ساعته خوراک طی سه روز متوالی و بسامد خوراک بدست آمد. مقادیر ذکر شده با استفاده از را هنمای مقیاسهای خانگی به گرم تبدیل شدند سپس مقدار کاروتنوئیدهای موجود در غذا محاسبه گردید. شاخصهای قند خون، تریگلیسرید و کلسترول سرم بعد از 12 ساعت ناشتا با روش آنزیمی اندازهگیری شد. جهت آنالیز داده ها از آزمون های آمار توصیفی و Partial Correlation استفاده شد. یافتهها: این تحقیق بر روی 75 بیمار دیابتی نوع II با میانگین سنی 2/14 ± 05/54 سال و میانگین BMI ، 03/5 ± 02/27 کیلوگرم بر متر مربع انجام شد. میانگین قند خون 82/87 ± 36/196، تری گل ی سرید 89/147 ± 84/262 و کلسترول تام سرم 76/60 ± 98/243 میلیگرم در دسیلیتر بود. میانگین میزان دریافت بتا کاروتن 21/810 ± 56/1236 ، آ ل فاکاروتن 04/149 ± 170/878 ، لوتئین/ زیزانتین 77/819 ± 40/1163 و ل ی ک و پ ن 70/988 ± 77/2195 میکروگرم بود. نتیجهگیری: یافته های این پژوهش نشان داد که اکثر کاروتنوئیدها با شاخصهای قند و لیپید بیماران دیابتی ارتباط معکوس دارند هر چند از نظر آماری معنیدار نبود .
کلیدواژههای فارسی مقاله
دیابت، کاروتنوئید، قند خون، تری گلیسرید، کلسترول
عنوان انگلیسی
The Relationship between Carotenoids Intake and Blood Sugar and Lipids in Type II Diabetic Patients
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Oxidative stress has a role in the pathogenesis of type II diabetes due to increase in insulin resistance or disorder in insulin secretion and atherosclerosis. Food antioxadants including carotenoids protect against diabetes by preventing oxidation reactions. Therefore, this study was conducted in Sabzevar to study the relationship between carotenoids and blood sugar and lipids in type II diabetic patients. Methods: This cross-sectional analytical study was conducted on type II diabetic patients who were randomly sampled. Their height and weight were measured and relevant data on nutritional intake and frequency in 3 successive days were collected through 24-hour recall. Measures were domesticated and converted to grams. Carotenoids of the intakes were calculated. Blood sugar, triglycerides and serum cholesterol after 12 hours fasting were measured through enzymatic procedures. Data analysis was carried out by descriptive statistics and partial correlation. Results: 75 type II diabetic patients with mean age of 54.05±14.2 years, mean BMI of 27.02±5.03 Kg/m2 participated in the study. Their mean blood sugar, triglyceride and cholesterol were 196.36±87.82, 262.84±147.89 and 243.98±60.76 mg/dl respectively. Mean daily intake of beta carotene was 1236.56±810.21 mcg, alpha carotene 878.170±149.04 mcg, lutein 1163.40±819.77 mcg, zeaxanthin and lycopen were 2195.77 ±988.70 mcg. Conclusion: Our results showed that most carotenoids negatively correlated though not significantly with their blood sugar and lipids.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
اکرم کوشکی | akram kooskki
مهدی گل افروز شهری | mahdi golafrooz shahr
نشانی اینترنتی
http://jarums.arums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-27-398&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
مقاله اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات