این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۱۸۳-۱۸۷
عنوان فارسی
میزان مالون دی آلدئید پلاسما و فعالیت آنزیم آنتی اکسیدان گلبول قرمز در بیماران دیابتی نوع II
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: بیماری دیابت ممکن است با عدم تعادل بین تاثیر دفاعی آنتی اکسیدان ها و افزایش تولید رادیکال های آزاد ارتباط داشته باشد. با توجه به تناقض یافته ها و تعیین تغییرات مالون دی آلدئید پلاسما و فعالیت آنزیم آنتی اکسیدان سوپراکسیددسموتاز گلبول قرمز در بیماران دیابتی نوع II مطالعه حاضر طراحی و انجام شد. روش کار: این مطالعه مورد- شاهدی با روش نمونه گیری تصادفی در سال 1384 انجام شد. 38 بیمار دیابتی نوع II مراجعه کننده به درمانگاه دیابت مرکز آموزشی- درمانی پنج آذر و 19 فرد سالم که از لحاظ سن و جنس با بیماران دیابتی همسان بودند برای مطالعه انتخاب گردیدند . از بیماران نمونه خون هپارینه تهیه شد. پلاسمای جدا شده جهت انجام آزمایش قند خون، پراکسیداسیون لیپید و گلبول های قرمز خون جهت آزمایش های هموگلوبین گلیکوزیله و فعالیت آنزیم سوپراکسید دسموتاز استفاده شد. در پایان نتایج به دست آمده با برنامه آماری SPSS نسخه 10 و آزمون تی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: در مطالعه حاضر سطح پلاسمایی مالون دی آلدئید بیماران دیابتی نوع II (80 /0 ± 27/6 نانومول در میلی لیتر) در مقایسه با گروه کنترل (98/0 ± 56/3 نانومول در میلی لیتر) افزایش معنی داری نشان داد (05/0 p< ). فعالیت آنزیم سوپراکسید دسموتاز گلبول قرمز بیماران دیابتی نوع II (36/59 ± 78/678 واحد در گرم هموگلوبین) در مقایسه با گروه کنترل ( 98/52 ± 47/1056 واحد در گرم هموگلوبین) کاهش معنی داری داشت (05/0 p< ). نتیجه گیری: وجود اختلاف معنی دار در افزایش مالون دی آلدئید و کاهش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان بیماران دیابتی ممکن است در پیشرفت عوارض خطرناک در این بیماران نقش مهمی ایفا نماید. زیرا افزایش سطح مالون دی آلدئید و کاهش سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی در بدن می تواند منجر به تخریب سلولی شود. به همین دلیل بیماران دیابتی ممکن است به آنتی اکسیدان های بیشتری نیاز داشته باشند. استفاده از مکمل های دارویی و غیر دارویی مهار کننده رادیکال های آزاد مانند ویتامین E ، C و ترکیبات حاوی ویتامین C (مرکبات) نقش مهمی در تقویت سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی داشته و می تواند در بهبود زندگی بیماران دیابتی بسیارمهم باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Plasma Malondialdehyde Level and Erythrocyte Antioxidant Enzyme Activity in Patients with Type II Diabetes Mellitus in Gorgan
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Objectives: Diabetes mellitus may be associated with the imbalance between protective effect of antioxidants and increased free radical production with regard to discrepancies of the findings in previous researches the present study set out to determine the changes of plasma malondialdehyde and erythrocyte antioxidant superoxide dismutase activity in patients with type II diabetes mellitus. Methods: This case-control study was conducted in 2005 using random sampling. 38 patients with type II diabetes mellitus who referred to 5th Azar diabetes center and 19 age and sex matched healthy controls were selected for this study. Heparinated blood samples were taken from the cases. The separated plasma was tested for blood sugar, lipid peroxidation and blood cells (for glycolisated Hb and superoxide dismutase enzyme activity). The collected data were analyzed by SPSS (ver. 10) using t-test. Results: The level of plasma malondialdehyde from type II diabetes mellitus patients (6.27±0.80 nmol/ml) was significantly different from that in control group (3.56±0.98 nmol/ml)(p< 0.05). Erythrocyte superoxide dismutase activity from type II diabetes mellitus patients (678.78±59.36 U/gr Hb) was significantly lower than control group (1056.47±52.98 U/gr Hb) (p< 0.05). Conclusion: The significant difference between the increase in malondialdehyde and decrease in the activity of antioxidant enzymes in patients with type II diabetes mellitus may predispose to the development of serious complications leading to cellular damage. This suggest that diabetic patients may need more antioxidants than normal. Supplementation with medical or non-medical free radical scavengers such as vitamins E and C or foods untaining vitamin C (sitrus fruits) have a potential role in reinforcing antioxidant defence and can be important in diabetic patients.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عبدالجلال مرجانی |
نشانی اینترنتی
http://jarums.arums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-27-415&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
مقاله اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات