این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
Iranian Journal of Veterinary Medicine
، جلد ۳، شماره ۱، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
رفتار رشد توکسینزایی کلستریدیوم بوتولینوم تیپ Eدر خاویار تاسماهی ایرانی فرآوری شده با برخی نگهدارندهها
چکیده فارسی مقاله
رفتار رشد کلستریدیوم بوتولینوم تیپ |E بلوگا در خاویار تاس ماهی ایران فرآوری شده با تیمار 5 درصد نمک طعام، 5درصد نمک طعام همراه با 3/0درصد اسیدبوریک و 4/0 درصد بوراکس و همچنین 5 درصد نمک طعام و 15/0 درصد متیل پارابن نگهداریشده در درجه حرارتهای2-، 5 و 15 درجهسانتیگراد به مدت 224 روز مورد مطالعه قرار گرفت. غلظت اولیه اسپور باکتریایی برای تلقیح برابر 104*1/5 سلول زنده به ازاء هر گرم خاویار لحاظ گردید. در تیمار استفاده شده از نمک 5 درصد نمک طعام ، میزان اسپورهای باکتریایی شمارش شده در درجه حرارتهای2-، 5 و 15 درجهسانتیگراد به ترتیب 104 * 5/3 ،105 * 02/1 ، 105 * 9/9 سلول زنده به ازاء هر گرم خاویار بود. بعلاوه این مقادیر برای تیمار حاوی 5 درصد نمک طعام 15/0 درصد متیلپارابن در درجه حرارتهای فوقالذکر به ترتیب 104*1 ، 104*86/2 و 104*5/3 سلول زنده باکتریایی به ازاء هر گرم خاویار بود.تولید توکسین در تیمار حاوی 5 درصد نمک طعام و در درجه حرارتهای 5 و15 درجهسانتیگراد و پس از 14 روز مثبت بود، در حالیکه تولید توکسین در تیمار حاوی 5 درصد نمک طعام همراه 3/0 درصد اسیدبوریک و 4/0 درصد بوراکس فقط در دمای 15 درجه سانتیگراد مثبت بود. تولید توکسین در تیمارهای 15/0 درصد پارابن و 5 درصد نمک طعام در هر سه درجه حرارت منفی بود. این دادهها نشان داد که تیمار حاوی 5 درصد نمک طعام و 15/0 درصد متیلپارابن اثرات ممانعت کنندگی بیشتری نسبت به سایر تیمارها داشت. بعلاوه اثرات ممانعت کنندگی از رشد باکتریها در دمای پایینتر (2- درجه سانتیگراد)افزایش یافت. بنابراین به علت محدودیت مصرف اسیدبوریک و بوراکس در خاویار ، استفاده از متیلپارابن به عنوان یک نگهدارنده قوی در pHپایین سالم و قابل توجیه است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Growth and toxigenesis behavior of Clostridium botulinum type E in Persian sturgeon (Acipenser persicus) Caviar prepared with various preservatives
چکیده انگلیسی مقاله
Growth behavior of Clostridium botulinum type E beluga was studied in Acipenser persicus granular caviar treated with 5% NaCl, 5%NaCl plus 0.3% boric acid and 0.4%borax and 5%NaCl plus 0.15% methyl paraben incubated at temperatures -2, 5 and 15 °C for 224 days. The initial number of inoculated bacterial spore was 5.1×104 cfu/g caviar in each treated sample. The number of bacterial spores in samples treated with 5% NaCl changed to 3.59 × 104, 1.02×105 and 9.9×105 cfu/g at -2 °C, 5 °C and 15 °C, respectively, while those samples treated with 5%NaCl plus 0.3% boric acid and 0.4%borax changed to 1.56×104, 3.65×104 and 9.22×104 cfu/g, respectively. Also, number of bacterial spores in samples treated with 5% NaCl plus 0.15% methyl paraben changed to 1×104, 2.86×104 and 3.56×104 cfu/g at the above storage temperatures, respectively. Fourteen days post-inoculation, toxin production was positive in samples treated with 5% NaCl incubated at 5 °C and 15 °C, while those samples treated with 5%NaCl plus 0.3% boric acid and 0.4% borax were positive for toxin production only at 15 °C. Toxin production was negative in samples treated with 5%NaCl plus 0.15% methyl paraben incubated at all three above mentioned temperatures. These data showed that 5%NaCl plus methyl paraben had more inhibitory effect than boric, borax and NaCl. Also, such inhibitory effects can be increased at lower storage temperature of -2°C. Therefore, due to restricted usage of boric acid and borax in granular caviar, use of methyl paraben can be recommended as a safe preservative with a strong antimicrobial effect at caviar pH.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
.A Salmani |
پژوهشکده اکولوژی آبزیان دریای خزر
.R Safari |
دانشکده دامپزشکی
.M Soltani |
داتشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
.H.R Tavakoli |
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا...
نشانی اینترنتی
https://ijvm.ut.ac.ir/article_19611_1885c19d81f1104cecd66bb1e4387a1c.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/466/article-466-591095.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات