این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۱۹، شماره ۴، صفحات ۹۲۹-۹۴۱
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Nutritional Characterization, Bioactive Compounds and Antioxidant Activity of Brazilian Roses (Rosa spp)
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to evaluate thirteen cultivars of roses for nutritional composition, bioactive compounds and total antioxidant activity. Attaché cultivar had the highest amounts of proteins and total fiber. Regarding color,Avalanchepresented values for internal cromacity around 7 fold higher than Attaché cultivar. The results showed that the evaluated roses presented means of bioactive compounds as ascorbic acid (70.47 mg 100 g-1), yellow flavonoids (35.25 mg 100 g-1) and total anthocyanins (150.40 mg 100 g-1). The evaluated roses presented relatively low content of total carotenoids (1.25 mg 100 g-1), and high content of total polyphenols (1565 mg 100 g-1) and antioxidant capacity (260 µM trolox g-1). Avalanche, Prima Donna, Dolce Vita, Salmone, and Elisa cultivar presented the minor Euclidean distance. The petals of the evaluated roses are excellent sources of nutritional compounds and antioxidants.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Carotenoids,Minerals,Petals,Phenolics,Roses
نویسندگان مقاله
| G. G. B. Prata
Department of Technology and Food Chemistry, Federal University of Paraíba, Paraíba, Brazil.
| K. Oliveira de Souza
Department of Biochemistry, Federal University of Ceará, Fortaleza, Brazil.
| M. M. A. Lopes
Department of Biochemistry, Federal University of Ceará, Fortaleza, Brazil.
| L. S. Oliveira
Department of Fitotecny, Federal University of Ceará, Fortaleza, Brazil.
| F. A. S. Aragao
Tropical Agroindustry Embrapa, Sara Mesquita, Fortaleza, Brazil.
| R. E. Alves
Tropical Agroindustry Embrapa, Sara Mesquita, Fortaleza, Brazil.
| S. M. Silva
Department of Technology and Food Chemistry, Federal University of Paraíba, Paraíba, Brazil.
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-23-15442-1&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/476/article-476-591192.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات