این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۱۸، شماره ۵، صفحات ۱۱۹۷-۱۲۰۸
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Comparison of Microwave with Conventional Heating on Phytochemical Compounds of Cornelian Cherry (Cornus mas L.) Concentrate
چکیده انگلیسی مقاله
In this study the effects of concentration on tannin content, total anthocyanin content, total phenol content and antioxidant activity of cornelian cherry juice using conventional and microwave methods under various operational pressures (100, 38.5 and 12 kPa) were investigated. The final juice concentration of 42° Brix was achieved in 137, 125, and 93 minutes at 100, 38.5 and 12 kPa, respectively, by conventional heating. Applying microwave energy decreased required times to 115, 90, and 75 min. at 100, 38.5 and 12 kPa, respectively. Results showed that thermal treatment by microwave compared to conventional heating under low-pressure operation (12 kPa) caused less decrease in the phytochemical content (tannin content, total anthocyanin content, total phenol content and antioxidant activity) of cornelian cherry juice.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
| B. Naderi
Departman of food science & Technology, College of food technology, Gorgan university of Agricultural Science and Natural Resources, Gorgan, Islamic Republic of Iran.
| Y. Maghsoudlou
Departman of food science & Technology, College of food technology, Gorgan university of Agricultural Science and Natural Resources, Gorgan, Islamic Republic of Iran.
| M. Aminifar
Department of Food Science & Technology, Faculty of Food Industry and Agriculture, Standard Research Institute (SRI), Karaj, 31745-139, Islamic Republic of Iran.
| M. Ghorbani
Departman of food science & Technology, College of food technology, Gorgan university of Agricultural Science and Natural Resources, Gorgan, Islamic Republic of Iran.
| L. Rashidi
Department of Food Science & Technology, Faculty of Food Industry and Agriculture, Standard Research Institute (SRI), Karaj, 31745-139, Islamic Republic of Iran.
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-23-1000-7208&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/476/article-476-591241.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات