این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۵۰-۵۷

عنوان فارسی بررسی تاثیرچربی رژیم غذایی بر فاکتورهای انعقادی افراد سالم
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: غذاهای سرشار از چربی ممکن است خطر لخته شدن خون وحملات قلبی را افزایش دهند، همچنین چربی زیاد رژیم غذایی به نحو خطر ناکی عوامل انعقادی را افزایش می دهد که این امر ممکن است خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی وحملات قلبی را بالا ببرد. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر چربی اشباع (کره) و غیر اشباع (روغن آفتابگردان) رژیم غذایی بر عوامل انعقادی مانند فیبر ینوژن، فاکتور هفت و نیز زمان سیلان (Bleeding Time)، تری گلیسرید و کلسترول سرم بود.روش کار: این بررسی یک کارآزمایی بالینی است که در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل درسال 1381 بر روی 46 نفر مذکر با محدوده سنی 28-18 سال انجام شد. این افراد به دو گروه تقسیم شدند. به گروه اول روزانه 30 گرم کره وبه گروه دوم روزانه 30 گرم روغن آفتابگردان بمدت دو هفته داده شد. قبل از مصرف کره وروغن آفتابگردان و در انتهای هفته اول ودوم نمونه خونی جهت آزمایش های فیبرینوژن، فاکتور هفت،کلسترول، زمان سیلان و تری گلیسرید بعمل آمد. در طول انجام تحقیق یاد آمد خوراک 24 ساعته سه روز در هفتـه گـرفته شـد. داده های بدست آمده توسـط نرم افـزارSPSS و Food Processor مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفتند.یافته ها : نتایـج نشان داد که فاکتور هفت انعقادی در پایان هفتـه اول ودوم پـس از مصـرف کره افـزایش یافـت (p< 0/05) ولی هیچ تغییر معنی داری در میزان فاکتور هفت بدنبال مصرف روغن آفتابگردان مشاهده نشد. BT در انتهای هفته اول ودوم پس از مصرف کره کاهـش یافت که کاهش BT در انتهای هفته اول از نظـر آماری معنـی دار بود (p< 0/05) میزان BT در پایان هفته دوم بدنبال مصرف آفتابگردان افزایش معنی داری را نشان داد (p< 0/05). درگروه مصرف کننده کره میزان فیبرینوژن خون درانتهای هفته اول ودوم کاهش یافت (p< 0/05) ولی در گروه مصرف کننده روغن آفتابگردان تغییر معنی داری در میزان فیبرینوژن سرم در انتهای هفته اول و دوم مشاهده نشد. هیچ اختلاف معنی داری در میزان تری گلیسرید وکلسترول سرم بدنبال مصرف کره مشاهده نشد ولی بدنبال مصرف روغن آفتابگردان کاهش معنی داری در میزان کلسترول خون در انتهای هفته اول مشاهده شد (p< 0/05).
کلیدواژه‌های فارسی مقاله چربی اشباع، چربی غیر اشباع، عوامل انعقادی

عنوان انگلیسی The Effect of Dietary Fat Intake on Clotting Factors in Healthy Individuals
چکیده انگلیسی مقاله  Background & Objective: Foods of high fat may increase the risk of coagulation heart attacks. They can also increase coagulating factors and lead to higher mortality due to cardiovascular diseases and heart attacks. The aim of this study was to find out the effect of saturated (butter) and unsaturated (sunflower oil) fat intake on coagulating factors such as factor VII and fibrinogen as well as Bt, serum cholesterol and triglycerides. Methods: In this clinical trial 46 male healthy individuals from Ardabil University of Medical Sciences took part in this study (age: 18-28 years old) in 2002. These individuals were divided into two groups. The first group consumed 30 g of butter and the second group took 30g of sunflower oil everyday, for 14 days. Before the fat intake and at the end of first and second week blood sample was taken test to fibrinogen, factor VII, cholesterol, BT and triglycerid. Also during the study the 24-hour food-recall was taken three days a week. The collected data were analyzed with SPSS and Food Processor. Results: The results indicated that butter intake increases factor VII significantly at the end of the first and second week (p< 0.05). But no significant about sunflower oil. BT decreased after butter intake at the end of first and second week. This decrease was significant at the end of first week (p< 0.05). Bt increased significantly after sunflower oil intake at the end of second week (p< 0.05). Serum fibrinogen after butter intake decreased significantly at the end of first and second week (p< 0.05), but was not significant after sunflower oil intake (p< 0.05). There was no significant difference in serum cholesterol and triglyceride level after butter intake, but at the end of first week after sunflower intake serum cholesterol decreased significantly (p< 0.05). Conclusions: We concluded that the intake of saturated fat can affect factors in a short period of time and sunflower oil can decrease serum cholesterol level and as results increase the bleeding time.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Saturated Fat, Unsaturated Fat, Clotting Factors

نویسندگان مقاله علی نعمتی | ali nemati


حسین علیمحمدی اصل | hosein ali mohammadi


حمدالله پناهپور | hamdollah panahpoor


سید هاشم سزاوار | seyedhashem sezavar



نشانی اینترنتی http://jarums.arums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-27-467&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده مقاله اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات