این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
، جلد ۳، شماره ۳، صفحات ۴۴-۵۲
عنوان فارسی
مقایسه وضعیت تغذیهای دانشجویان دختر خوابگاهی و غیرخوابگاهی در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، ۱۳۷۸
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: تغذیه مناسب بویژه دریافت انرژی و مواد مغذی ضروری و کافی در دختران جوان بخصوص در دانشجویان به خاطر مسایل فیزیولوژیک و سلامتی حایز اهمیت است. در این سنین تغییراتی در شیوه زندگی رخ می دهد، که می تواند بر وضعیت تغذیه ای دانشجویان اثرات مهمی داشته باشد، بنابراین در مطالعه حاضر وضعیت تغذیه ای، انرژی و مواد مغذی ضروری دریافتی دانشجویان دختر خوابگاهی و غیرخوابگاهی مورد بررسی قرار گرفت.روش کار: در این مطالعه توصیفی تحلیلی، وضعیت تغذیه ای 82 دانشجوی دختر خوابگاهی و 74 دانشجوی دختر غیرخوابگاهی مورد بررسی قرار گرفت. افراد مورد بررسی در محدوده سنی 24ـ 18 سال قرار داشتند و با استفاده از اندازه گیری های تن سنجی و روش یادداشت سه روزه مواد غذایی مصرفی شامل یک روز تعطیل در شهر اردبیل در سال 1378مورد بررسی قرار گرفتند. از برنامه رایانه ای Food Processor2 برای آنالیز مواد غذایی و از EPI6برای آنالیز یافته ها و مقایسه بین دو گروه استفاده گردید.یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که میانگین انرژی مصرفی روزانه دانشجویان دختر خوابگاهی و غیرخوابگاهی به ترتیب24±2247 و21± 2192 کیلوکالری بود که تفاوت بین دو گروه معنی دارنبود. انرژی دریافتی از کربوهیدراتها در دانشجویان خوابگاهی به طور معنی داری بیشتر ولی انرژی دریافتی از پروتئینها و چربیها کمتر از دانشجویان غیرخوابگاهی بود (p< 0/001). 34/2 % دانشجویان خوابگاهی و 58/1% دانشجویان غیرخوابگاهی بیش از 30 % انرژی خود را از چربی دریافت کرده بودند. همچنین 85/4% دانشجویان خوابگاهی و 44/6% دانشجویان غیرخوابگاهی، روزانه کمتر از 15 گرم فیبر غذایی دریافت کرده بودند. میانگین دریافتی کلسیم، منیزیم، ویتامینهای A، C و فولاسین در دانشجویان خوابگاهی به طور معنی داری کمتر از دانشجویان غیرخوابگاهی بود (p< 0/001).نتیجه گیری: با وجود نارسایی هایی در دریافت بعضی از ریزمغذی ها، وضعیت تغذیه ای دانشجویان غیرخوابگاهی مطلوبتر از دانشجویان خوابگاهی است، بنابراین اصلاح و بهبود برنامه های غذایی غذاخوری های دانشجویی جهت رفع مشکلات تغذیه ای توصیه می گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
وضعیت تغذیهای، دریافت انرژی، مواد مغذی
عنوان انگلیسی
Comparing Nutritional Status of College Female Students Living on and off Campus in Ardabil, 1999
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Objectives: In young females, especially among university students because of the physiological needs, the intake of energy and essential nutrients is very important. Some changes happen in the life style of these students, which can affect their nutritional status. In this study the nutritional status, energy and nutrients intake of young female students living on and off campus were investigated. Methods: In this descriptive-analytical study nutritional status of 82 on-campus female students and 74 off-campus ones (Age range=18-24) were assessed and compared using anthropometrics measurements and three-day dietary records method including one day off. Nutritional values were analyzed using FP2 computer program and statistical analyses were carried out by EPI6.Results: The findings indicated no significant difference between the daily average energy intake of on-campus and off-campus students (2247±24) and (2192±21 kcal respectively). Energy intake of on-campus students from carbohydrates was significantly higher than that of off-campus students, whilst energy intake from protein and fat was significantly lower (p< 0.001). 34.2% of on-campus students and 58.1% of off-campus ones received more than 30% of their energy from fat. Besides, 85.4% of on-campus students and 44.6% of off-campus ones received less than 15gr of fiber every day. Results also indicated that mean intake of, calcium, magnesium, vitamins A, C and folacin for on-campus students was significantly lower than off-campus students (p< 0.001). Conclusions: The findings indicated that in both groups the intake of some essential micronutrients was lower than recommended levels. However, in general the nutritional status of off-campus students was better than on-campus ones. On the basis of these results the improvement of university food service programs would be beneficial.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Nutritional Status, Energy Intake, Nutrients
نویسندگان مقاله
علی طریقت اسفنجانی | ali tarighat
رضا مهدوی | reza mahdavi
جمال قایم مقامی | jamal ghaemmaghami
عبدالرسول صفاییان | abdolrasool saafaian
نشانی اینترنتی
http://jarums.arums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-27-483&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
مقاله اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات