این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۳، شماره ۳، صفحات ۱۹۳-۱۹۸
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Feeding Whole Wheat With or Without a Dietary Enzyme or Grit to Laying Hens
چکیده انگلیسی مقاله
A 3*2*2 factorial experiment was conducted to study the effect of feeding whole wheat (0, 10, and 20%), a microbial enzyme source (Arabino-xylanase based enzyme for wheat at 0% and 0.1%) and 0% or 1% insoluble grit (number 3 layer size) on the performance of White Leghorn hens at 19 to 54 weeks of age. Each dietary treatment was replicated four times with ten hens, housed two to a cage, each. No main treatment effects or interactions were observed for egg production, feed efficiency, egg weight, body weight gain, or mortality. Feeding 20% whole wheat produced the lowest incidence of cracked, broken, or soft shelled eggs. Adding the enzyme significantly (P< 0.05) reduced daily feed intake from 124.6 to 122.2 g. Enzyme addition also resulted in minor, but significant (P< 0.05), increases in egg specific gravity from 1.0800 to 1.0806. Inclusion of 20% whole wheat does not adversely affect the productivity of White Leghorn hens and therefore can be used to reduce the cost of feed processing.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Enzyme,Grit,Processing,White Leghorn,Whole wheat
نویسندگان مقاله
| H. Kermanshahi
Department of Animal Science, College of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, P.O. Box
| H. L. Classen
Department of Animal and Poultry Science, University of Saskatchewan, Saskatoon, Saskatchewan, Canada, S7N 0W0.
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-23-1000-7110&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/476/article-476-591616.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات