این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
، جلد ۳، شماره ۱، صفحات ۳۹-۴۶
عنوان فارسی
ارزیابـی وضعیت مصرف صبحـانه در دختران دانـش آموز شهر اردبیل، ۷۹-۱۳۷۸
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: متخصصین تغذیه معتقدند صبحانه مهمترین وعده غذای مصرفی در روز است. مصرف صبحانه برای سلامت و تکامل بچه ها و نوجوانان اهمیت فراوانی داشته و در بهبود وضعیت تغذیه آنها نقش دارد. گرچه عادات سالم مثل مصرف صبحانه،کنترل وزن و خواب منظم باعث افزایش طول عمر در بزرگسالان می شود ولی در مورد اثرات عادات سالم روی بچه های سنین مدرسه کمتر مطالعه شده است. از این رو مطالعه حاضر روی دانش آموزان دختر مدارس راهنمایی و ابتدایی شهر اردبیل با هدف ارزیابی وضعیت مصرف صبحانه و ارتباط آن با وزن، نمایه توده بدن و دریافت مواد مغذی صورت گرفته است. روش کار: این مطالعه یک بررسی توصیفی- مقطعی است که بر روی 611 نفر از دانش آموزان دختر مدارس ابتدایی و راهنمایی (با محدوده سنی 14-10 سال) شهر اردبیل انجام گرفت. بررسی های آنتروپومتریک (قد، وزن، محیط وسط بازو) و غذایی (یاد آمد خوراک 24 ساعته و بسامد مصرف مواد غذایی) از دانش آموزان به عمل آمد و نیز مصرف صبحانه و میان وعده از آنها پرسیده شد. اطلاعات بدست آمده توسط نرم افزارهای SPSS و Food Processor مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: حدود 85/16% از دانش آموزان بدون مصرف صبحانه به مدرسه می رفتند. میزان نمایه توده بدن و وزن افرادی که صبحانه صرف نمی کردند ازنظر آماری بیشتر از گروهی بود که صبحانه مصرف می کردند (05/0 < P ). از طرف دیگر مصرف میان وعده در گروهی که صبحانه مصـرف نمی کردند از نظر آمـاری بیشتر از گـروهی بود که صبحانه مصرف می کردند (05/0 P< ). میزان دریافت کالری، پروتئین، تیامین، نیاسین، کلسیم و آهن در گروه مصرف کننده صبحانه از نظر آماری بیشتر از گروهی بود که صبحانه مصرف نمی کردند (05/0 P < ). دریافت کلسیم، روی، فولاسین و ویتامین B2 در دخترانی که صبحانه مصرف نمی کردند کمتر از مقادیر توصیه شده WHO بود. نتایج حاصل از بسامد مصرف مواد غذایی نشان داد مصرف اکثر مواد غذایی مثل غذاهای پروتئینی، انواع نان ها، سیب زمینی و حبوبات در گروه مصرف کننده صبحانه بیشتر از گروهی بود که صبحانه مصرف نمی کردند. نتیجه گیری: مصرف صبحانه می تواند دریافت کافی کالری و مواد مغذی را همراه داشته و حذف وعده غذای صبحانه علاوه بر این که باعث کاهش دریافت کالری و مواد مغذی می شود اثرات نامطلوبی روی عادات غذایی و وزن دارد .
کلیدواژههای فارسی مقاله
دانش آموز، نمایه توده بدن، وزن، صبحانه
عنوان انگلیسی
Evaluation of Eating Breakfast among Adolescent Girl Students in Ardabil, 1999-2000
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Objective : Nutritionists have traditionally recognized breakfast as the most important meal of the day. The importance of eating breakfast is for growing and nutritional well being of children. While health habits such as eating breakfast, maintaining weight, and sleeping regularly are related to the longevity of adults, very little is known about the health habits of disadvantaged school-age children. This study set out to evaluate eating breakfast among adolescent girls and its relationship with body mass index, weight and nutrient intake. Methods : This descriptive cross-sectional study was done on 611 adolescent primary and secondary school girls (10-14 years old) in Ardabil. Anthropometric studies (height, weight, and MAC) and nutritional status (24 hour recall and food frequency) were done, and the students were asked about eating breakfast and other snacks. The collected data were analyzed using SPSS ver. 9 and Food Processor. Results : About 16.85% of girls had come to school without eating breakfast. BMI and body weight of these students were significantly more than those of girls who ate breakfast (P< 0.05). On the other hand snack intake among the girls who did not use to eat breakfast was more than that among breakfast eaters (P< 0.05). The amount of calorie, protein, thiamin, niacin, calcium and iron intake in breakfast-eating girls was more than those among non-eaters (P< 0.05). The amount of folacin, riboflavin, calcium and zinc intake in non-eaters was less than recommended dietary allowance of WHO. The result of food frequency showed that the consumption of food such as protein different types of bread, potato, and legume among breakfast eaters was more than their consumption among non-eaters. Conclusions : This study indicated that eating breakfast can provide adequate calorie and nutrients but its omission can not only lead to lower calorie and nutrients intake but also have an unfavorable effect on food habit and weight of the students.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
BMI, Weight, Breakfast
نویسندگان مقاله
علی نعمتی | ali nemati
محسن سقا | mohsen sagha
حجت ا نوزاد چروده | hojatollah nouzad charvadeh
محمد حسین دهقان | mohammadhosein dehghan
نشانی اینترنتی
http://jarums.arums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-27-500&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
مقاله اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات