این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، جلد ۲، شماره ۴، صفحات ۱۷-۲۲

عنوان فارسی تاثیر آموزش تغذیه بر میزان قندخون و درشت مغذی های دریافتی بیماران دیابتی وابسته به انسولین، ۱۳۷۹
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: دیابت یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی جهان و بیماری مزمنی است که مراقبت های مداوم را می طلبد و به همین جهت لازم است تا بیماران فوق تحت آموزش های خود مراقبتی و تغذیه ای قرار گیرند. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر آموزش تغذیه بر میزان قند خون و درشت مغذی های دریافتی بیماران دیابتی وابسته به انسولین انجام گرفت. روش کار: 24 بیمار دیابتی زیر 20 سال از مراجعین به مرکز آموزش درمانی علی اصغر اردبیل در سال 1379 که حاضر به شرکت در کلاس های آموزشی شدند به عنوان نمونه انتخاب و پس از جلب رضایت بیماران یاد آمد خوراک و قندخون آن ها قبل و بعد آموزش کنترل و با استفاده از آزمون تی - زوج ونرم افزار Food Processor و SPSS تجزیه ، تحلیل و مقایسه شدند. یافته ها: بررسی نشان داد که قند خون قبل و بعد از آموزش تغییر کرد ولی نتایج آماری معنی‌داری وجود نداشت. می ـ زان درشت مغذی های دریافتی (کربوهیدرات- چربی- پروتئین) قبل و بعد از آموزش رابطه معنی دار آماری داشت و پ ـ س از آموزش نتایج با مقادی ـ ر توصیه ای WHO هم خوان ـ ی داشت. می ـ زان HbA1C اکث ـ ر بیم ـ اران در سط ـ ح 12 - 9 درصد بود، که نشانگر کنترل بیماری در سطح متوسط می باشد و میزان هیپوگلیسمی در مدت مطالعه از 2/4% به 3% کاهش یافت. نتیجه گیری: هر چند تغییرات چشم گیری در میزان قند خون مشاهده نشد، ولی میزان HbA1C و درشت مغذی های دریافتی نشانگر تاثیر مثبت آموزش های تغذیه ای در این بیماران بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آموزش تغذیه، دیابت وابسته به انسولین، HbA1C

عنوان انگلیسی The Effect of Nutrition Education on Blood Sugar Level and Macronutrients Intake in IDDM Patients in Ardabil, 1999
چکیده انگلیسی مقاله Background & Objective : Diabetes is one of the most important world health problems and a chronic disease that needs continuous care. Therefore, these kinds of patients should take self- care education. This study is an attempt to investigate the effect of nutritional education on blood sugar level and macronutrients intake in IDDM patients. Methods : 24 IDDM patients under 20 were selected for educational program on nutrition. The data were collected two times using food questionnaire (24- hour recall) and blood sugar level before and after education was estimated. The data were analyzed by paired t-test, using SPSS and Food Processor. Results : There was not statistically significant relationship between blood sugar level before and after education. Also the results showed that there was statistically significant relationship between macronutrients intake before and after education (P=0.35). After education, macronutrients were similar to WHO recommendations. HbA1C level in most of the patients was 9-12% which refers to the moderate control of this diseases and hypoglycemia decreased from 4.2% to 3%. Conclusions : There were no remarkable changes in blood sugar but the amount of HbA1C and Macro Nutrients showed that education had a positive effect on patients.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Nutritional education, IDDM, HbA1C

نویسندگان مقاله زهرا تذکری | zahra tazakori


مریم زارع | maryam zare


مهرداد میرزا رحیمی | mehrdad mirzarahimi



نشانی اینترنتی http://jarums.arums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-27-504&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده مقاله اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات