این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، جلد ۲، شماره ۳، صفحات ۴۰-۴۸

عنوان فارسی وضعیت تغذیه و شاخص های آنتروپومتریک دختران دانش آموز شهر اردبیل و ارتبا ط آن با سن شروع اولین قاعدگی، ۷۹-۱۳۷۸
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: شروع قاعدگی یکی از پدیده های مهم در مراحل تکامل جنس مؤنث محسوب می شود. عوامل متعددی می توانند در تعیین سن شروع اولین قاعدگی تاثیر گذار باشند که از جمله این عوامل می توان به وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خانواده ها و نیز چگونگی تغذیه آنها اشاره نمود. مطالعات نشان می دهند دختران چاق زودتر از دختران لاغر به سن شروع اولین قاعدگی می رسند. با توجه به اهمیت تغذیه در این زمینه، بررسی وضعیت تغذیه دختران در سن شروع قاعدگی (14-10 سال) در شهر اردبیل انجام شد . هدف از این بررسی تعیین ارتباط بین شاخص های آنتروپومتریک و وضعیت تغذیه با سن شروع قاعدگی بود. روش کار: این مطالعه یک بررسی توصیفی - مقطعی است که درطی سالهای 79 - 1378 روی 612 نفر دانش آموز دختر در شهر اردبیل انجام گرفت. بررسیهای آنتروپومتریک (قد، وزن، نمایه توده بدن و محیط وسط بازو)، وضعیت تغذیه (یادآمد خوراک 24 ساعته، بسامد مصرف مواد غذایی) و نیز تاریخ شروع اولین قاعدگی بعمل آمد و نتایج بدست آمده توسط نرم افزارهای Food Processor و SPSS نسخه 9 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: نتـایج نشان داد که ارتبـاط معنـی دار و مستقیـم بیـن قـد دختـران و سـن شروع قاعـدگی وجـود دارد (05/0 P < ). با افزایش وزن و زیاد شدن نمایه توده بدن سن شروع قاعدگی کاهش یافت و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (05/0 P < ). افرادیکه محیط وسط بازویشان کمتـر از cm 22 بود، سن شـروع قاعدگی پایین تری نسبت به افرادیکـه محیط وسـط بازویشان بیشتر یا مسـاوی cm 22 بود داشتنـد و ایـن اختـلاف از نظـر آماری معنـی دار بـود (01/0 P < ). دخترانی که بیش از 40% انرژی دریافتی روزانه شان از چربی تامین می شد سن شروع قاعدگی پایین تری نسبت به سایر گروه ها داشتند اما این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود. نتایج حاصل از بسامد مصرف مواد غذایی نشان داد که بیشترین غذای مصرفی در هفته به ترتیب مربوط به نان لواش ، قند و شکر ، روغن نباتی جامد، نان بربری ، شکلات ، پنیر ، سیب و برنج بود. نتیجه گیری: با توجه به یافته های فـوق می توان نتیجه گرفت کـه شاخصهای آنتروپومتریک و وضعـیت تغذیه می توانند بر سن شروع اولین قاعدگی تاثیرگذار باشند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سن شروع اولین قاعدگی، وضعیت تغذیه، نمایه توده بدن

عنوان انگلیسی A Study of Nutritional Status and Anthropometric Indexes and their Relationship with Menarche among School Girls of Ardabil
چکیده انگلیسی مقاله  Background & Objective: Menarche is an important event during developing stages in females. Several factors can affect the determination of the menarche age including socioeconomic situation, family customs and nutritional status. Different researches show that obese girls become menarche earlier than thin ones. Regarding the importance of nutrition in menarche age, the present study was conducted to evaluate nutritional status among girls in Ardabil at menarche age (10-14 years old). The aim of this study was to determine the relationship among anthropometrics (e.g. weight, height, BMI, MAC), nutritional status, economic factors and menarche age. Methods: This cross - sectional study was done on 612 primary and secondary school girls at the age of 10-14 during 1999-2000. Height, weight and MAC of these subjects as well as their BMI were calculated. Their nutritional status (24-hour recall and food frequency) and menarche age were studied. Finally, the data were analyzed by SPSS ver.9 and Food Processor. Results: There was a significant relation between height and menarche age (P< 0.05). Menarche age reduced with increasing of weight and BMI, and the differences were significant (p< 0.05). Menarche age of girls whose MAC was less than 22cm was lower than individuals with MAC≥22 cm and this difference was significant (P< 0.01). Girls with≥40% caloric intake from fat had lower menarche age than the other groups but this difference was not significant. Food frequencies showed that the most frequently used foods in each week were two kinds of local bread (Lavash and Barbary), sugar, vegetable oil, chocolate, cheese, apple and rice. Conclusions: Menarche is affected by anthropometrical factors and nutritional status (particularly fat intake).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Menarche age, Nutritional status, Body Mass Index

نویسندگان مقاله علی نعمتی | ali nemati


محسن سقا | mohsen sagha



نشانی اینترنتی http://jarums.arums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-27-516&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده مقاله اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات