این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، جلد ۲، شماره ۲، صفحات ۱۹-۲۶

عنوان فارسی اثرات ضد باکتریایی عصاره های زردچوبه، زنجبیل، میخک و هل بر هلیکوباکتر پیلوری
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف : هلیکوباکترپیلوری، بعنوان یک عامل مهم در ایجاد گاستریت مزمن، زخم معده و اثنی عشر محسوب می شود همچنین احتمال می رود که در ایجاد آدنوکارسینومای دیستال معده نیز نقش داشته باشد. عفونت ایجاد شده توسط هلیکوباکترپیلوری می تواند به زخمهای مزمن معده و اثنی عشر منجر شود که عواقب وخیم تر آن به شکل آتروفی و متاپلازی معده ای در بافتها ظاهرمی گردد. افزایش روز افزون مقاومت دارویی هلیکوباکتر پیلوری به آنتی بیوتیکهای رایج، هدف مطالعه را طراحی نمود، بطوری که تاثیر چهارگونه از گیاهان افزودنی در مواد غذایی از نظر خاصیت ضد باکتریایی بر علیه ده سویه هلیکو باکتر پیلوری مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: گیاهانی که بر علیه ده سویه هلیکوباکتر پیلوری انتخاب شدند شامل زردچوبه، زنجبیل، میخک و هل بودند. عصاره های اتری، الکلی و آبی با روش انتشار در آگار بر روی هلیکوباکتر پیلوری های جدا شده از بیماران مراجعه کننده به بخش آندوسکوپی بیمارستان شریعتی تهران مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها : از بیـن عصاره های آبـی حاصل از گیاهان مـورد مطالعه از نظر اثر ضد باکتـریا یی، عصـاره زرد چوبه بیشترین اثر ضد هلیکوباکتر پیلوری را داشت (میانگین قطرهاله عدم رشد 21/5میلی متر)، بعد از آن به ترتیب زنجبیل، میخک و هل قرار داشتند. در میان عصاره های الکلی، عصاره زنجبیل با میانگین 19/7میلی متر اثر بخش بوده و پس از آن زردچوبه ومیخک دارای فعالیت ضد باکتریایی بودند. از عصاره های اتری زنجبیل، زردچوبه، میخک و هل دارای خواص ضد هلیکوباکترپیلوری بودند (میانگین قطر هاله عدم رشد به ترتیب 10.5،11.1،13،19میلی متر ).نتیجه گیری : با توجه به اینکه عصاره های آبی، الکلی واتری مربوط به زردچوبه، دارای فعالیت ضد باکتریایی بالاتری می باشد، شناسایی ماده موثر این گیاه به عنوان یک ترکیب موثر ضد میکروبی گام بعدی در این راستا محسوب شده و شناسایی اثرات ضد میکروبی دیگر گیاهان افزودنی در مواد غذایی امری ضروری به نظر می رسد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله هلیکوباکترپیلوری، ضدباکتریایی، زرد چوبه، زنجبیل، میخک، هل

عنوان انگلیسی Survey of anti-bacterial effects of turmeric, ginger, clove and cardamom on Helicobacter pylori
چکیده انگلیسی مقاله Background & objectives : Helicobacter pylori is considered as an important factor in chronic gastritis , peptic and duodenal ulcer, also probably in adenocarcinoma of distal stomach. H. Pylori infection can be led to chronic ulcers and ultimately to atrophy and stomach metaplasia. H. pylori shows an increasing resistance to the current antibiotics. For this reason the present research in which the anti bacterial effects of four food additive plants against ten strains of H. Pylori were investigated. Methods : The plants turmeric, ginger, clove and cardamom were selected to act against ten strains of H. Pylori. The effect of ether, ethanol and water extracts on H. Pylori specimens isolated from the patients was studied, using the agar diffusion method . Results: Considered water extracts for their antibacterial effects, turmeric had the most anti H. Pylori efficacy (mean of inhibitory growth zone diameter 21.5 mm). Ginger, clove and cardamom were respectively placed thereafter. Among ethanol extracts, ginger with diameter mean of 19.7 mm showed the most efficient effect as compare with turmeric and clove. Ether extracts of the mentioned plants had anti H. Pylori effects (Mean of inhibitory growth zone diameter were 19, 13, 11.1 and 10.5 mm respectively Conclusions: Water, ethanol and ether extracts of turmeric had higher anti H. Pylori activity. Recognition of the effective fraction 0f this plant as an efficient anti H. Pylori is further step to be investigated.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد حسین دهقان | mohammadhosein dehghan


عزت نوری زاده | ezzat noorizadeh


مجید لطیفی نوید | majid latifi navid



نشانی اینترنتی http://jarums.arums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-27-520&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده مقاله اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات