این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۸، شماره ۴، صفحات ۶۶۹-۶۸۳

عنوان فارسی برهم‌کنش اسانس گیاهان دارویی با کلرید کلسیم و نیترات‌نقره بر خصوصیات کیفی و عمر گل‌جایی گل بریده رز
چکیده فارسی مقاله افزایش کیفیت و طول عمر گل‌های بریده، یکی از مباحث مهم در فیزیولوژی پس از برداشت و صنعت گلکاری است. به‌طور کلی گل‌های بریده عمر پس از برداشت کوتاهی دارند و اعمال برخی تیمارها می‌تواند طول عمر گل بریده را افزایش دهد. به‌منظور بررسی اثر برخی از اسانس‌ها بر کیفیت و دوام گل بریده رز آزمایشی به‌صورت فاکتوریل با طرح پایه به‌طور کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. گل‌های بریده رز ابتدا با نیترات‌نقره (mg/l2) و کلرید کلسیم (1%) به مدت 24 ساعت تیمار کوتاه مدت شده و بعد در محلول‌های حاوی 2 میلی‌گرم در لیتر اسانس آویشن (Thymus vulgaris)، مرزه (Saturia hortensis)، زنیان (Carum copticum) و آب مقطر (شاهد) + ساکاروز 2% در دمای3 ± 25 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 5 ± 65% به مدت 9 روز قرار گرفتند. عامل‌های مختلف شامل وزن گل، قطر گل، قطر ساقه، پژمردگی گل و برگ، جذب محلول نگهدارنده و عمر گل‌جایی هر 3 روز یک‌بار طی دوره نگهداری اندازه‌گیری گردید. نتایج حاصل بیانگر آن بود که استفاده همزمان آویشن و نیترات‌نقره با افزایش جذب محلول نگهدارنده سبب بهبود قطر و وزن گل می‌شود و همچنین پژمردگی گل‌ها و برگ را کاهش می‌دهد. بنابراین عمر گل‌جایی به‌طور معنی‌داری در این تیمار در مقایسه با شاهد افزایش می‌یابد. در مقابل، پیش‌تیمار کلرید کلسیم و متعاقب آن نگهداری در اسانس‌های گیاهی با صدمه به ساقه گل ویژگی‌های مربوط به کیفیت گل بریده رز و عمر گل‌جایی آن را کاهش داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آویشن، زنیان، مرزه، محلول نگهدارنده، انسداد آوندی،

عنوان انگلیسی Interaction of medicinal essential oils with calcium chloride and silver nitrate on quality and vase life of rose cut flowers
چکیده انگلیسی مقاله Improvement of quality and storage life of cut flowers is one of the most important subjects in postharvest and floriculture industry. In general, cut flowers have a short postharvest life and some treatments could enhance their vase life. This experiment was conducted to evaluate the interaction of calcium chloride and silver nitrate with essential oils on quality and vase life of rose cut flower cv. Grand Prix in a factorial experiment on the basis of completely randomized design with 3 replications. Rose cut flowers were treated with calcium chloride (1%) and silver nitrate (2 mg/l) for 24 hours and held in solution containing 2 mg/l thyme, savory, ajowan and distilled water (control) + 2% sucrose and kept at 25±3ºC and RH=65±5 %  for 9 days. Different parameters including flower weight, flower and stem diameter, wilting of flowers and leaves, uptake of preservative solution and vase life were measured every 3 days during the storage period. The results showed that combination of silver nitrate and thyme was effective in improving the flower weight and diameter of cut roses by increasing the uptake of preservative solution and also reducing the wilting of flowers and leaves. Therefore, the vase life of cut flowers is increased significantly in this treatment compared to control. On contrary, pretreatment with calcium chloride and subsequent maintenance in vegetable oils decreases the quality and vase life of cut flowers by injury to flower stems.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سیدحسین میردهقان |
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی‌عصر رفسنجان

سعید زیدآبادی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جیرفت

حمیدرضا روستا |
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر رفسنجان


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_2918_399b798c8d015ddcb1643c1fc7169df6.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-594775.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات