این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۲، شماره ۲، صفحات ۹۸-۱۰۴

عنوان فارسی معرفی یکی از گونه‌های Pimpinella بومی ایران به عنوان یک منبع طبیعی برای تولید ترانس-آلفا-برگاموتن (trans--Bergamotene)
چکیده فارسی مقاله   Pimpinella affinis Ledeb.یکی از گونه‌های بومی ایران است که پراکندگی وسیعی در شمال، شمال غرب، مرکز، شرق و شمال شرق ایران دارد. در این تحقیق اندام هوائی و بذر گیاه در سالهای 1382 و 1383 در  مرحله گلدهی و بذردهی از ایستگاه تحقیقات جنگل‌ومرتع ساری-نوشهر جمع‌آوری گردید و پس از آماده‌سازی گیاه، با روش تقطیر با آب (به وسیله دستگاه کلونجر) اسانس گیری شد. بازده اسانس ساقه ‌و برگ، گل‌آذین و بذر در سال 1382 ، 0.26% ، 1.1% و 4.1% و در سال 1383 به ترتیب 0.26% ، 0.86% و 2.45% بود. در اسانس ساقه ‌ وبرگ، گل‌آذین و بذر P. affinisنوشهر در سال 82 به ترتیب 4، 5 و 6 ترکیب و در سال 83 به ترتیب 6، 15 و 6 ترکیب شناسایی شد. تنها ترکیب شاخص اسانس ساقه ‌و برگ، گل‌آذین و بذر، ترانس-آلفا-برگاموتن بود که در سال 82 به ترتیب 91.1%، 96.2% و 90.2% و در سال 83 به ترتیب 94.3%، 84.9 و 95.5% بدست آمد. ترانس- آلفا- برگاموتن ترکیب معطری است که به عنوان ماده ‌اولیه جهت ترکیب بسیاری از ترکیبهای معطر بکار می‌رود. این ترکیب به فراوانی (بیش از 90%) در اسانس اندامهای مختلف این گونه یافت می‌شود. بنابراین، اسانس این گیاه می‌تواند به عنوان منبعی برای استخراج ترانس-آلفا-برگاموتن معرفی شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله Pimpinella affinis، اسانس، ترانس- آلفا- برگاموتن،

عنوان انگلیسی Introduction of One Iranian Pimpinella Species as a Natural Source for trans--Bergamotene Production
چکیده انگلیسی مقاله trans-a-Bergamotene is an aromatic compound that is used for synthesize of the other aromatic compounds.  Pimpinella affinis Ledeb. grows wild in different regions of Iran, north, north-west, center, eastern and north-east. In This research, the aerial parts and seeds of P. affinis werecollected from Noshahr in 2003 and 2004. Essential oils were isolated by hydro-distillation. The yields of stem plus the leaf, inflorescence and seed oils for the first year were 0.26%, 1/1% and 4.1% w/w and for the second year were 0.26%, 0.86% and 2.45%, respectively. Four constituents in stem plus the leaf oil, five constituents in inflorescence oil and six constituents in seed oil were identified in samples of 2003. Six constituents in stem plus the leaf oil, fifteen constituents in inflorescence oil and six constituents in seed oil were identified in samples of 2004. Major constituent of the stem plus the leaf, inflorescence, and seed oils was trans-a-Bergamotene (91.1%, 96.2% and 90.2% in 2003 and 94.3% 84.9% and 95.5% in 2004, respectively).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فاطمه عسگری |
اعضای هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع

فاطمه سفیدکن |
اعضای هیأت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع

شهلا احمدی |
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_106877_536ac6a32ffef8c1d191271e2ee02594.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-594823.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات